Ana SayfaHisse Öneri ListesiMayıs ayının gözde hisseleri---

Mayıs ayının gözde hisseleri

7 / 9
Mayıs ayının gözde hisseleri
05 Mayıs 2011 - 08:16 www.borsagundem.com

TEKFEN HOLDİNG
-Kuzey Afrika’daki olayların yatırımcılarda yarattığı endişeler sebebiyle, Tekfen hisseleri son üç aylık dönemde endeksin %15 altında performans gösterdi.
-Şirketin toplam inşaat işlerinin %7’sinin bulunduğu Libya operasyonlarının konsolide finansallar üzerinde etkisi henüz netlik kazanmış değil, fakat şirket yönetiminin varsayımlarına göre, iyimser ve kötümser senaryolar dahilinde, olası etkileri 37mn TL kar ile 152mn TL zarar arasında değişebilir. Diğer taraftan Fas’taki inşaat işleriyle ilgili herhangi bir problem bulunmamaktadır.
-Değerlemelerimize Libya ve Fas’ı dahil etmiyoruz. Bu durumda şirketin inşaat gelirlerinin 2011’de geçen yıl seviyelerinde oluşmasını ve VAFÖK marjının da %11 seviyelerinde (2010’da %13) gerçekleşmesini bekliyoruz.
-Tekfen’in diğer ana faaliyet kolu, tarımsal sanayi segmentinde ise, artan gübre fiyatları 2011’de tüketimi olumsuz etkileyecektir. Artan hammadde fiyatlarının marjlar üzerindeki olumsuz etkisini ise özellikle yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağımızı düşünüyoruz. Tarımsal sanayi segmentinde, %17 gelir büyümesi ve %10.5 VAFÖK marjı (2010’da %14.3)bekliyoruz.
-Libya’nın olası olumsuz etkisini ve daha önce dahil etmediğimiz Fas gelirlerini değerlemelerimize kattığımızda şirket için hedef fiyatımızın yukarı yönde revize edilmesi beklenebilir. Tekfen için 8.52TL hedef fiyat ile ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ tavsiyemizi koruyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)