Ana SayfaPiyasaMCT Danışmanlık ve Acıselsan sorusu---

MCT Danışmanlık ve Acıselsan sorusu

1 / 2
MCT Danışmanlık ve Acıselsan sorusu
14 Ağustos 2017 - 09:22 www.borsagundem.com

KKTC’DEKİ ÜNİVERSİTEDEN UMUTLU

SORU- MCTAS’ın çıkmamasının sebebi nedir? Borsa o kadar yükseldiği halde bu hisse neden yükselmiyor? 

Hayati 

CEVAP-Mayıs 2012’te borsaya gelen MCT Danışmanlık, firmalara etkinliklerini artırmasına yardımcı olmak gayesiyle çeşitli alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Ancak gelir yapısı incelendiğinde düzenli ve istikrarlı bir gelir büyümesi yaşayamadığı gözlenmekte. Şirket bazı yıllar gelirini artırırken bazı yıllar düşürüyor ve son beş yılda daha ziyade birbirine yakın seviyelerde gelir oluşturabiliyor. Buna bağlı olarak kârında da cüzi miktarda rakamlar oluşuyor. Geçtiğimiz yıl gelir ve kârı gerileyen firmanın son açıklanan 2017 ilk yarı bilançosunda da gelirde gerileme gözlenirken dönem sonundaki zarar oranı da yükseldi. Hissenin yükselememesinde gelirini artıramamasının etkisi hissediliyor. 

Şirketin halihazırda üç iştiraki bulunuyor. Şirketin iştiraki Eventus fuarcılık hizmeti veriyor. Oldukça önemsediği KKTC’de bulunan Avrupa Liderlik Üniversitesi’ne ise 2015 yılında yüzde 10 ile ortak oldu geçtiğimiz Ocak 2017’deise payını yüzde 46,35’e çıkardı. Ancak henüz buradan gelen gelirin de sembolik düzeyde kaldığını hatırlatmak isteriz.

Hisse, son bir yılı aşkın sürede arada gün içi yukarı sert hareketleri olsa da yatay bir kanal içinde gidip geliyor. Şimdilerde de yatay kanalının üst bölgesinde bulunuyor. Bu seviyelerde tutunma çabası başarılı olmadığı taktirde tekrar aşağıya kaydığını görebileceğiz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2017 faaliyet döneminde de firmanın Geri Alım Programı kapsamında alımları oldu. MCT Danışmanlık 563,7 bin TL, Eventus ise 1,4 milyon TL tutarında alım gerçekleştirdi. Her iki alımın toplam tutarı ise halka açık kısmın yaklaşık yüzde 50’sine denk geliyor. Bu anlamıyla hissedeki fiyat hareketinde firmanın kendisinin etkili olduğunu göz ardı etmemeli.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)