Ana SayfaKulisMemsa1 hissedarlarına iskontolu pay---

Memsa1 hissedarlarına iskontolu pay

3 / 3
Memsa1 hissedarlarına iskontolu pay
08 Ağustos 2012 - 06:54 www.borsagundem.com

MENSA’NIN ENERJİ TESİSİ
- Mensa içerisindeki enerji yatırımlarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Ulutaş
: Mensa’nın 2001 yılından bu yana faaliyette olan 10.4 mw kapasiteye sahip bir enerji tesisi var. Bu tesisimizde, ekonomik değeri yaklaşık 20 milyon TL olan elektrik ve buhar enerjisi elde ederek bir kısmını kullanıyor ve bir kısmını da satıyoruz. Yatırımın kısmen veya komple ayrıştırılması mümkün olabilir.
- Halka arzını planladığınız Volt Enerji ne zaman kuruldu, enerji yatırımları için hangi alanlarda lisansı bulunuyor? Yatırımcılara nasıl bir şirkete ortak olmalarını teklif edeceksiniz? Genel olarak şirketle ilgili bilgi verebilir misiniz?
Ulutaş: Volt Yatırım, saatte 25.000 kw elektrik ve 30.000 kg buhar üretmek üzere kuruldu. Şu an yatırım süreci devam ediyor. Faaliyete geçtiğinde yıllık 40.000.000 TL civarında ciro elde edecek. Enerji sektörünün önünü çok açık görüyoruz ve bu alanda ilk etapta Mensa ile birlikte olmak üzere 35 mw kurulu güce ulaşmış olacağız. Akabinde portföyümüzü genişleterek kısa vadede sektörün önemli bir oyuncusu olmak istiyoruz.
Tüm yatırımını özkaynak ile gerçekleştirmiş olan bu şirketimizin şartlar uygun olduğunda Mensa ile iştirak ilişkisi içerisine girmesini arzu ediyoruz.
Şirketin halka arzına ilişkin çok acelemiz yok, şimdilik SPK gözetiminde olmak istiyoruz, zira SPK uygulamalarının bir şirketin kurumsallığına neler katabileceğinin bilincindeyiz.
BİTTİ

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)