Ana SayfaKulisMensa neden sermaye artırıyor?---

Mensa neden sermaye artırıyor?

1 / 9
Mensa neden sermaye artırıyor?
28 Şubat 2013 - 07:33 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM
Borsanın en eski ve hareketli hisselerinden Mensa yeniden gündemde. Şirket Oydan Yoksun Payları (OYP) birleştirdi, ardından sermaye azaltımı artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Bu arada da hisseler 0.30 liraya kadar düşüş kaydetti. Hisse fiyatındaki düşüş ve yeniden şirketin bedelli sermaye artırım kararı alması yatırımcıların tepkisine neden oldu. Hisse fiyatları neden düştü? OYP’ler ne oldu? Sermaye artırımı şirketi nasıl etkileyecek? Mensa, Volt Enerji hisselerini neden aldı? Banka borçları ödendi mi? Sermaye artırımı onaylanırsa ne kadar para gelecek, bu para nerelerde kullanılacak? Borsagundem.com olarak son gelişmeleri ve şirketin bundan sonraki planlarını öğrenmek amacıyla şirketin genç patronu Faik Ulutaş ile konuştuk. İşte Ulutaş’ın açıklamaları…
Borsagundem.com: 36 ay işlem görmek üzere arz edilen Memsa1 hisseleri yani Oydan Yoksun Paylar (OYP) geçtiğimiz günlerde ana hisselerle birleşti. Ancak yatırımcılar bu konuda çok tepkili. OYP’ler halka arz edilirken taahhütte bulunduğunuz kriterlerin tamamı gerçekleşti mi?
Faik Ulutaş: OYP’ler halka arz edilirken yapısı gereği 2 ayrı taahhüt verildi, ayrıca belirli bir tedavül sürecinin sonunda oy hakkı içeren paylara dönüşeceği duyuruldu. Buna göre OYP’ler 36 ay işlem görecek şekilde arz edildi. Tahtaların işlem sırası birleşince oy hakkından yoksun olanlar da oy hakkına sahip oldular, böylece bu taahhüdümüz sorunsuz şekilde yerine getirildi. Bu arada yatırımcı açısından opsiyona dayalı olmak üzere önemli bir imtiyaz daha vardı. OYP’leri halka arz ederken vade sonunda ortaya çıkacak piyasa fiyatının, nominal değerin altında olmamak şartıyla yüzde 20 altından fiyatlanmak üzere OYP sahiplerine ilave pay alma hakkı tanımıştık. Bu amaçla sadece OYP sahiplerine tahsisli sermaye artırımı yapılması planlanıyordu. Ancak hisse senedi fiyatlarının olumsuz seyri ve nominal değerin altında kalması nedeniyle bu mümkün olmadı. Aradan geçen sürede değişen kanundan yararlanarak, yatırımcılarımızın bu haklarını nominal değerin altında da olsa kullanabilmeleri için başvuru yaptık ancak bu başvurumuz, yeni kanunun alt düzenlemelerinin henüz hazır olmaması nedeniyle yine SPK tarafından kamuya da duyurulduğu üzere uygun görülmedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)