Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası temkinli davrandı---

Merkez Bankası temkinli davrandı

1 / 5
Merkez Bankası temkinli davrandı
25 Eylül 2014 - 14:13 www.borsagundem.com

​TCMB, FED kaynaklı yaklaşan risklerin farkında ve kur konusunda temkinli

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandını da sabit tutmasını, FED kaynaklı yaklaşan risklerin farkında ve kur konusunda temkinli olduğunun göstergesi olarak değerlendirdi.
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB’nin yüksek enflasyon ve küresel riskten kaçınma eğilimi ile tanımlanabilecek mevcut koşullarda zaten politika faizinde herhangi bir değişikliğe gitme imkanı bulunmadığını anımsatarak, "Diğer taraftan bu toplantıda faiz koridorunun üst bandını da sabit tutmuş olmaları, TCMB’nin FED kaynaklı yaklaşan risklerin farkında ve kur konusunda temkinli olduğunun bir göstergesi. Yukarıda bahsettiğim koşulların 2014 yılının kalanında da geçerli olma ihtimalinin yükseliğini göz önünde bulundurduğumuzda, yıl sonuna kadar TCMB’nin duruşunda bir değişiklik beklememk gerek. Sadece, küresel risk algılamalarının iyileşesi halinde üst bantta bir miktar daha indirime gidebilirler" diye konuştu.
Diğer taraftan, güvercin bir duruş sergilemeye meğilli olduğunu daha önceki tecrübelerinden bildikleri TCMB’nin FED’in faiz artırımlarının tamamen fiyatlanmasının ve enflasyonun düşüş eğilimine girmesinin ardından politika faizinde sınırlı miktarda indirime gidebileceğini düşündüklerini vurgulayan Kanlı, "En azından bunun için fırsat kollayacağını düşünüyorum. Bu da ancak bu yılın sonunda ya da 2015’in başında mümkün olabilir gibi görünüyor" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)