Ana SayfaPiyasaMerkez'in faiz için acelesi yok---

Merkez'in faiz için acelesi yok

1 / 6
Merkez'in faiz için acelesi yok
20 Kasım 2014 - 14:55 www.borsagundem.com

TCMB Kararları Sonrası Dolar Ne Olur?

TCMB Kasım ayında beklendiği gibi haftalık repo faizini %8.25, gecelik borçlanma faizini %7.50, gecelik borç verme faizini %11.25 ve geç likidite oranını %12.75 seviyesinde sabit bıraktı. Munzam karşılık oranları ve ROMda da bir değişiklik yok.
Karar metninde de önceki aya göre çok önemli bir değişiklik yok. Dış talepteki zayıflamaya karşı iç talebin katkısının arttığına dikkat çeken PPK düşen petrol fiyatlarının enflasyondaki düşüş sürecini desteklediğini fakat gıda fiyatlarının iyileşmeyi geciktirdiğini söylüyor. Ayrıca alınan önlemlerle kredi büyümesinin makul seviyelere geldiği görüşünde PPK.
TRY faiz indirimi gelmemesini kutluyor ve USDTRY 2.2250 bölgesine kadar geriledi kararlar sonrası. Önümüzdeki aylarda TCMB'den faiz indirimi beklentimiz devam ediyor. Enflasyondaki düşüşü TCMB'den toplamda 50-75 baz puanlık indirimler takip edebilir. Her ne kadar faiz indirimleri TRY için ilk bakışta negatif görünse de reel getirilerin pozitife dönüşü baskının etkisini azaltabilir.
Şu anda petrol fiyatlarındaki düşüş, enflasyonda gerileme beklentileri ve cari açıktaki iyileşmenin finansal riskleri azaltması 
TRY için pozitifler hanesinde ve USDTRY'deki yükselişleri sınırlayabilir. Önceki raporlarımızda da belirttiğimiz gibi orta 
vadede 2.3 - 2.2 bandında bir USDTRY öngörüyoruz. Fakat para politikaları arasındaki ayrışma yüzünden bu bandın üstüne daha yakın bir kur beklentimiz var önümüzdeki aylar için."

Forex Koçu

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)