Ana SayfaPiyasaMerkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı---

Merkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı

1 / 5
Merkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı
18 Şubat 2014 - 14:32 www.borsagundem.com

​Destek Menkul Değerler Analisti Eren Can Ümit, faiz kararının beklendiği gibi geldiğini, bu nedenle USD/TL kurunda pek hareketlilik  görülmediğini söyledi.
Ümit Foreks'e yaptığı açıklamada, kurların rekor seviyeleri gördüğü 2014 ocak ayına ilişkin 28 Ocak tarihinde TCMB tarafından yapılan ara PPK toplantısı ile artırılan faizlerin kurlarda istikrarın sağlanmasına neden olduğunun görüldüğünü hatırlatarak, "Şimdilik istenen etki yaratılmış gibi duruyor. O yüzden, bugün Merkez Bankası tarafından yapılacak açıklamalarda faiz kanadında herhangi bir değişiklik beklenmiyordu. Faiz oranlarına ilişkin açıklamalar sonucu USD/TL kurunda pek hareketlilik görmedik" diye konuştu. 
TCMB’nin iki konuya dikkat çektiğinin görüldüğüne işaret eden Ümit, "Cari açık ve enflasyon konularına dikkat çekildi. 2014 yılı içerisinde cari açıkta bir gerileme bekleniyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel. Artan kredi maliyetlerinin yaratacağı etki ile iç talepte yaşanması muhtemel düşüş, cari açığı daraltıcı etkide bulunacaktır. Yalnız, enflasyon konusunda talepten ziyade maliyet baskısı daha yüksek. Gerek kurların yüksek seviyeleri, gerekse vergi artırımları ve zamların yaratacağı baskılar, Türkiye’de düşük büyüme, yüksek enflasyon rakamlarını görmemize neden olabilir" diye konuştu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)