Ana SayfaPiyasaMerkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı---

Merkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı

1 / 4
Merkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı
17 Mart 2015 - 14:29 www.borsagundem.com

Finans Yatırım/Kanlı: TCMB’nin kararı piyasa, kur ve TCMB’nin kredibilitesi için önemli

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) kararının, piyasa, kur ve TCMB’nin 
kredibilitesi için önemli olduğunu vurguladı. 
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, karar öncesinde piyasa beklentisi TCMB’nin herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde olsa da, yatırımcıların zihinlerinde 'acaba TCMB aşırı güvercin tutumunu devam ettirir mi?' endişesinin henüz kaybolmadığını kaydederek, "Dolayısıyla TCMB’nin kararı hem piyasa, hem kur hem de TCMB’nin kredibilitesi için önemli. Diğer taraftan, bu zihinlerdeki kaygıları ve kredibilite erozyonunu besleyecek olan bir faiz indirimi TL’yi daha da kırılgan kılabilirdi" diye konuştu.
Burak Kanlı, karar metninin bir öncekine benzer olduğunu, ancak enflasyon kısmında daha temkinli bir söylemin olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, yüksek gıda fiyatlarına ve küresel belirsizliklere vurgu yapıldığını ve çekirdek enflasyondaki düşüşün devamına referansın kaldırıldığını belirtti.
Kanlı, küresel piyasalardaki belirsizliğin bir süre daha devam edecek ve kurdaki değer kaybının enflasyondaki düşüş eğilimini 
sınırlayabilecek gibi göründüğünü vurgulayarak, şu şekilde konuştu:
"TL ise oldukça oynak bir seyir izliyor. Böyle bir ortamda faiz TCMB’nin faiz indirim alanının sınırlı olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan, iktisadi faaliyete dair yavaşlama sinyallerinin gelmeye devam etmesi halinde, önümüzdeki dönemde TCMB, BDDK ile koordineli biçimde kredi maliyetlerini azaltıcı makro-ihitiyatı gevşemeye gidebilirler, özellikle ticari krediler için" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)