Ana SayfaPiyasaMerkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı---

Merkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı

1 / 1
Merkez'in faiz kararını uzmanlar yorumladı
24 Kasım 2015 - 14:38 www.borsagundem.com

FED kararını beklerken sıkı duruş korunuyor  

TCMB bugünkü PPK toplantısında, genel beklentiye uygun olarak, politika faiz göstergelerinde ve döviz enstrümanlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Böylece, politika faizi olarak öne çıkan bir haftalık repo ihale faiz oranı %7,50'de  faiz koridoru ise %7,25-10,75'te aynı bırakılmış oldu. 
Politika faiz göstergelerinde herhangi bir değişiklik yapılmamasına ek olarak  yayımlanan faiz notunda da genel ekonomik görünüm çerçevesinin aynı tutulduğunu görüyoruz. Enflasyon görünümüyle ilgili olarak, döviz kuru ile enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklık önemli risk unsurları olarak belirirken  enerji fiyatları genel olarak destekleyici faktör olarak kalıyor. 
Büyüme görünümüyle ilgili olarak ise, net ihracatın ön plana çıktığı yaklaşımın korunduğunu izliyoruz. Ancak AB bölge ekonomisinden son dönemde zayıflama eğilimin hız kestiği yönündeki sinyallere, ECB'nin ek genişleme konusunda kararlılığını sürdürmesi ve önlemlerin reel ekonomide etkili olmaya başlamasının eşlik etmesi durumunda, dış talepten beklenen katkının gözlenebileceğini düşünüyoruz.
​Gelecek dönem para politikası ile ilgili olarak, sıkı duruşun korunduğu bir eğilim sözkonusu. Kısa vade politika duruşu olarak da, FED normalleşmesi faiz artırımı ile başlayana kadar likidite yönetiminin hakim olduğu  faiz artırımının gerçekleştiği durumda ise, politika faiz göstergelerinin de devreye girmesiyle sıkılaştırma 
eğiliminin belirginleştiği bir çerçeve beklentimizi koruyoruz. Bugünkü faiz notunda FED politikasına yönelik bir beklenti yer almazken, yarın ekonomistlerle yapılacak toplantıda bu konuda daha fazla detay görebiliriz.

Halk Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)