Ana SayfaPiyasaMerkez'in kararını uzmanlar yorumladı---

Merkez'in kararını uzmanlar yorumladı

1 / 3
Merkez'in kararını uzmanlar yorumladı
22 Aralık 2015 - 14:22 www.borsagundem.com

Alternatifbank/Şenol: TCMB'nin normalleşme yönünde oldukça yavaş kaldığı görülüyor

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırımı ya da normalleşme yönünde oldukça yavaş kaldığının görüldüğünü kaydetti.
Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin piyasanın tüm faiz artırım beklentilerine karşın, bu toplantısında da faizleri değiştirmediğine değinerek, "Piyasada 50 baz puan düzeyinde bulunan repo faizi artırım beklentilerine karşın, TCMB, faiz oranları sabit tuttu. TCMB, Fed'in faiz artırımı sonrasında küresel piyasalarda oynaklıklarda düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasında sadeleşme adımlarına başlanabileceğini  değerlendirmiştir" diye konuştu.
Şenol, TCMB'nin faiz artırımı ya da normalleşme yönünde oldukça yavaş kaldığının görüldüğüne işaret etti ve şunları söyledi:
"TCMB'nin kararı ardından TL dolara karşı değer kaybederken, son bir haftadaki beklentilerin hepsinin tercihine bir hareket yapmış oldu. TCMB'nin bu hareketi karşısında, gelecek toplantılarda da gereken ve daha önce açıkladığı normalleşmeye geçmekten olabildiğince kaçınacağı görüşleri artabilecektir.
TCMB'nin normalleşme hamlesini olabildiğince öteleme tavrını görmemiz artık daha yüksek bir olasılık haline geliyor. Bu sürece piyasa tepkisi olumsuz olacaktır. "

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Isot urfali22 Aralık 2015 15:42

    Az kaldı Azerbaycan gibi para dilimiz % 45 değer kaybedence o zaman anlasilacak krizin etkileri iç piyasa bitik insanlarda yok para dönmüyor herkez birilerini dolandırmaya çalışıyor ekonomi hiç iyiye gitmiyor ve yıl ortalarında tamamen bu ekonomi çökecek dolar artık 4 rahat geçer başkanın derdi başkanlık ve ilerisi başka dertleri yok ha bu aralar İsrail dostumuz olmuş

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:55

    sonrasında keriz ve ımf

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:54

    zaten ekonomi poroğramı bunların değilki fed in 1998 yılından günümüze kadar olan yaptırımlara dayalı borç yönetimi..2018 yılında bitiyor

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:43

    şuan satımı yapan.akp nin ekonomi poroğramının porföy gurupu fibonacci manyağı teknik analizci yönetiçisi

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:39

    ben boşuna yorumlamıyom.siyaset baz aındığında beklenti erken secim.bu piyasa ne akp nin secmen oyunu kabul etti nede güven oyunu.nede tüm ekonomik poroğramını..