Ana SayfaPiyasaMerkez'in kararını uzmanlar yorumladı---

Merkez'in kararını uzmanlar yorumladı

2 / 3
Merkez'in kararını uzmanlar yorumladı
22 Aralık 2015 - 14:22 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım/Karayazıcı: Merkez Bankası'ndan ilk hamleyi 22 Ocak'ta görmemiz daha olası

Gedik Yatırım Menkul Değerler Portföy Yönetim Müdürü Eral İlhan Karayazıcı, Merkez Bankası'ndan ilk hamlenin 22 Ocak tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında görme ihtimalinin daha olası bir gelişme olarak değerlendirdi.
 Karayazıcı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin faiz konusunda bir değişime gitmeyişinin dövizde yukarı, borsada aşağı yönlü etkisinin kalıcı olmayacağı görüşünü savundu ve "Eyvah faiz artmadı, dolar uçar, borsa çöker" değerlendirmelerine  katılmadığını söyledi.
Bugün TCMB'nin beklemede kalmayı tercih ettiğini, çünkü Fed'in faiz artırımının sermaye hareketlerinde tetikleyebileceği eğilimleri görmek istediğini belirten Karayazıcı, Fed başlığına yönelik "beklenen kötü haber geride kaldı" algısı ile Ocak ayından itibaren gelişen ülkelere sermaye akımının artması durumunda, sadeleştirme sürecinin ağırlıkla gecelik borç verme faizi indirilerek uygulanacağı tahmininde bulundu.

Eral İlhan Karayazıcı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu bakımdan Merkez Bankası'ndan ilk hamleyi 22 Ocak tarihli TCMB toplantısında görmemiz daha olası. Esas olan fiili faiz ve bunun hangi şartlarda ne yönde değişim gösterebileceğine ilişkin ip uçlarını yarın TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın ekonomistlere yapacağı sunumda öğrenme imkanı bulacağız. 
BIST üzerinde gördüğümüz ilk etki negatif ve eyvah dolar yükseliyor temalı. Ancak dolarda artışın kalıcı olacağını düşünmediğim için borsanın da bir süre sonra dengeleneceğini düşünüyorum. 72.000 ve 71.000 bu cephede alıcıları teşvik edecek güçlü destekler. USD/TRL cephesinde ise 2,9450 ve 2,98 satıcı getirebilecek majör dirençler."

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Isot urfali22 Aralık 2015 15:42

    Az kaldı Azerbaycan gibi para dilimiz % 45 değer kaybedence o zaman anlasilacak krizin etkileri iç piyasa bitik insanlarda yok para dönmüyor herkez birilerini dolandırmaya çalışıyor ekonomi hiç iyiye gitmiyor ve yıl ortalarında tamamen bu ekonomi çökecek dolar artık 4 rahat geçer başkanın derdi başkanlık ve ilerisi başka dertleri yok ha bu aralar İsrail dostumuz olmuş

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:55

    sonrasında keriz ve ımf

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:54

    zaten ekonomi poroğramı bunların değilki fed in 1998 yılından günümüze kadar olan yaptırımlara dayalı borç yönetimi..2018 yılında bitiyor

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:43

    şuan satımı yapan.akp nin ekonomi poroğramının porföy gurupu fibonacci manyağı teknik analizci yönetiçisi

  • KARTALY32322 Aralık 2015 14:39

    ben boşuna yorumlamıyom.siyaset baz aındığında beklenti erken secim.bu piyasa ne akp nin secmen oyunu kabul etti nede güven oyunu.nede tüm ekonomik poroğramını..