Ana SayfaPiyasaMert Gıda ve EGCYO sorusu---

Mert Gıda ve EGCYO sorusu

1 / 2
Mert Gıda ve EGCYO sorusu
18 Temmuz 2016 - 12:35 www.borsagundem.com

SERMAYESİNİ KAYBEDİNCE KOTTAN ÇIKARILDI

SORU (1) - Mert Gıda’nın elimizde hisseleri var ve tahtası kapandı. Bankada hesabımda duruyor. Hesabımı kapatsam Takasbank'tan mı takip etmem lazım akıbetini? İflasını açıklamadı.

Melek Gündoğan

CEVAP - Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören Mert Gıda’nın payları, geçtiğimiz mayıs ayında Borsa Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla kottan çıkarıldı. Kararda, 2015 mali tablolarına göre firmanın sermayesinin tamamının kaybedildiği, son açıklanan 2016 yılı ilk çeyrek bilançosunda da sermaye kaybının devam ettiği hatırlatılırken kottan çıkarma gerekçesi de bu nedene bağlandı. Ancak Mert Gıda’nın sermayesini kaybetmiş olması tüzel kişiliğinin varlığını sürdürmesine engel değil. Tüzel kişiliği devam eden şirketin ortaklık yapısında da herhangi bir değişiklik ya da hissedarların ortaklık haklarının herhangi bir şekilde kaybolması söz konusu olmayacaktır. Şirket, tüzel kişiliğini sürdürdüğü sürece hissedarların ortaklık hakları da varlığını sürdürecektir. Öte yandan yatırımcıların doğrudan Takasbank’ta hesap açmalarının mümkün olmadığını belirtmek isteriz.

Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın kamuya yaptığı açıklamalar arasında şirket hakkında açılmış bir iflas ya da iflasın ertelenmesi davasının olduğu görülmüyor. Ancak şirketle ilgili en son açıklamanın 18 Mayıs 2016 tarihli olduğunu hatırlatmak isteriz. Şirketin aynı gün borsa kotundan çıkarılması nedeniyle bu tarihten sonraki gelişmeler KAP’ta kamuyla paylaşılamamakta.


ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)