Ana SayfaPiyasaMetal Gayrimenkul ve Aselsan sorusu---

Metal Gayrimenkul ve Aselsan sorusu

2 / 2
Metal Gayrimenkul ve Aselsan sorusu
06 Aralık 2017 - 08:15 www.borsagundem.com

YABANCILAR ZİRVEDE SATTI

SORU (2) - Aselsan hisse senedi aldım 33,5 TL’den. Şimdi maliyetimin altında. Bu düşüş ne zamana kadar olur? 40 TL’ye çıkar mı? 

Burak Ç.

CEVAP - Aselsan gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 15 Kasım 2017 günü tarihi zirvesi 45,26 TL’ye kadar yükseldi. SPK’nın aldığı karar çerçevesinde devreye giren Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında hissede açığa satış ve kredili işlemlerin yapılmasının 30 Kasım 2017 tarihine kadar durdurulmasının ardından hızla değer yitirerek geriledi. Tedbir kasım sonuna kadar devrede kalırken hisse 29 Kasım günü 30 TL’ye kadar indi. Söz konusu uygulamanın aralık ayının ilk günü ile birlikte devreden kalkması hacimde tekrar bir artışa yol açsa da fiyat kasım ayında yakalanan zirvesinin gerisinde bulunuyor. Hisse, 5 Aralık 2017 günü son kapanışını 32,24 TL’den tamamlarken uzun vadede yükselen trendini koruyor. Geçtiğimiz yıl gelir ve kârlılıkta kayda değer bir performans sergileyen şirketin bu yılın dokuz aylık döneminde de benzer şekilde ivmesini sürdürmesi hisseye olan ilgiyi canlı tuttu. Artan ilgi hissenin tarihi zirveleri görmesine yol açarken Türkiye’nin de en değerli firması olma unvanını almasına yol açtı. Göstergeler takip edildiğindeyse verilerin aşırı yükseldiğini görmek mümkün. Piyasa defter değerinin 7,26 seviyesinde bulunması satış baskısının bir süre daha devam etme olasılığını artırıyor. Aynı şekilde son piyasa çarpanlarının göre de hissenin fiyatının düşük olmadığı gözleniyor.

Takas verileri takip edildiğinde ise hissede 2017 yılı içinde yabancıların ağırlıklı olarak satış yaptığı gözleniyor. Yılın on bir aylık döneminde yabancı yatırımcı 339 milyon dolar tutarında satış yaparken söz konusu satışın yarısına yakını kasım ayı içinde gerçekleşti. Yabancılar halka açık kısım içindeki paylarını 21 Kasım 2017 itibariyle yüzde 28,32’ye indirirken söz konusu oranın kasım ayı sonunda daha da gerilemiş olması şaşırtmamalı. 2017’nin ilk günü ise halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 53,66 idi. Satışların aynı ivme ile sürmesi hissede baskının devam etmesine neden olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)