Ana SayfaKulisMigros ve Carrefour satılıyor mu?---

Migros ve Carrefour satılıyor mu?

2 / 2
Migros ve Carrefour satılıyor mu?
23 Ekim 2012 - 06:38 www.borsagundem.com

MİGROS YUVAYA MI DÖNÜYOR?
Perakende kulislerini meşgul eden bir başka şirket de Migros. Uzun zamandır merakla beklenen Migros'un satış süreciyle ilgili Walmart-Koç flörtü konuşuluyor. Walmart'ın Migros'u satın almak istediği, ancak Koç'un ön planda olmasını istediği belirtiliyor. Koç Ailesi zaten gönülsüz sattığı Migros'tan elini çekmemişti. Bir süre önce kulislerde Koç'un Migros'a yeniden talip olabileceği konusu gündeme gelmişti. Fakat bu kez Koç, Walmart ile gündeme oturacak gibi görünüyor. Öte yandan baştan beri Migros'la Ülker'in de ilgilendiği belirtiliyordu. Ancak Ülker'in Şok'u satın almasının ardından piyasada rakip üreticiler tarafından oldukça eleştirildiği konuşuluyor. Dolayısıyla Ülker'in Migros operasyonunda geri adım attığı yorumları da var. Migros'un satış sürecinin 2013'e sarkacağı tahmin ediliyor.
TEKSTİL ÜRÜNLERİ TÜRKİYE'DEN
Auchan, 1961'de Fransa'da kurulan bir zincir. Yıllık 45 milyar euro cirosu, 12 ülkede toplam 269 bin çalışanı var. İtalya, Hindistan, İspanya, Portekiz, Lüksemburg, Polonya, Hırvatistan, Rusya, Çin, Tayvan, Romanya ve Ukrayna'da 639 hipermarketi, 2 bin 412 de süpermarketi bulunuyor. Auchan'ın sahibi Mulliez Ailesi, Fransa'da oldukça güçlü. Birçok sektörde 6 şirkete sahip olan ailenin portföyündeki markalar arasında Decathlon, Norauto, Accord Bank, Kiabi, Cultura ve Pimkie yer alıyor. Şirket tekstil ürünlerinin büyük kısmını Türk üreticilerden tedarik ediyor.
'TÜPRAŞ İÇİN SATTIK PİŞMANIZ' DEMİŞTİ
2008'de Migros'taki yüzde 50.83 hissesini 1.9 milyar TL'ye İngiliz BC Partners'a satan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, geçtiğimiz aylarda yangından sonra yenilenen Beylikdüzü Migros'un açılışında pişmanlığını dile getirmişti. "Migros bizim için çok önemli" diyen Koç, "Satıştan pişman mısınız" sorusuna ise, "Semahat Hanım hiçbir zaman satılmasına taraftar değildi. Ama paraya ihtiyacımız vardı. TÜPRAŞ'ı alacaktık. O bakımdan tam zamanında satmışız, çok memnunuz" yanıtını vermiş, Migros'un tekrar satışı durumunda ilgileneceklerini de belirtmişti. Semahat Arsel de, "Satıldıktan sonra alışkanlığımdan vazgeçmedim. Hâlâ Migros'tan alışveriş yapıyorum. Satılması en büyük pişmanlığım" demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)