Ana SayfaPiyasaMutlaka yapın, manzaraya bakın---

Mutlaka yapın, manzaraya bakın

2 / 2
Mutlaka yapın, manzaraya bakın
29 Nisan 2015 - 10:00 www.borsagundem.com

ZARARDAN KURTULAMIYOR       
SORU (2
) - Kipa’nın fiyatı hala düşüş trendinde mi görünüyor? Sizce durum nedir? Hisseyle ilgili yorumunuzu öğrenebilir miyiz?
Uğur Yıldırım

CEVAP
- Tesko Kipa, en yüksek seviyesini Eylül 2006’da test etti. Hisse 19 Eylül 2006 günü 7,17 TL’yi gördükten sonra geriledi. Hatta bir ara 1,12’yi de gördükten sonra Ekim 2014’ten bu yana daha ziyade yükselen bir ivme sergiliyor. Hisse, 17 Ekim 2014’ten bu yana yükseliyor. Son olarak 28 Nisan 2015 günü 1,82 TL’yi gördü. Şirket en son 2014 yılına ait dokuz aylık mali tablolarını açıkladı. Bilançosu incelendiğinde daha önceki faaliyet dönemlerinde olduğu gibi yine artan bir zararı bulunuyor. 2014 dokuz aylık bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 642,4 milyon TL gibi hayli yüksek bir rakama ulaşmış durumda. Mevcut zararın fazlalığından dolayı  mali bünyesi zayıflarken özsermayesinin sermayesinin gerisine düştüğü gözlenen bir diğer husus.
Şirketin zarar etmesinde yüksek faaliyet giderleri önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle esas faaliyetlerinden dolayı zarar eden şirketin kâra geçme imkanı da zorlaşıyor. Kâra geçebilmesi için her şeyden önce giderlerini kontrol altına alabilmesi önemli. Eğer bunu başaramazsa zarar yazmaya devam edecektir. 
Firmanın sürekli zarar etmesinden dolayı fiyat kazanç oranını hesaplamak mümkün olamıyor. Piyasa defter değeri ise 2,69 seviyesinde. Devamlı olarak zarar ettiği göz önüne alındığında mevcut piyasa defter değerini düşük görmek yanıltıcı olacaktır.
Daha güçlü hisselerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olur.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)