Ana SayfaPiyasaNe dolar ne altın getiri TL'de---

Ne dolar ne altın getiri TL'de

4 / 11
Ne dolar ne altın getiri TL'de
25 Şubat 2019 - 11:32 www.borsagundem.com

ENFLASYON ETKİSİ İZLENECEK

Piyasaların bundan sonra yönünü belirlemesinde, yurtdışında FED faizleri ve büyüme beklentileri, yurtiçinde ise ekonomide yumuşak iniş ve ardından ekonominin ne kadar sürede toparlanacağı etkili olacak. Yine yerel seçimler sonrası maliye ve para politikalarına ek olarak yabancı sermaye girişini destekleyici adımlar yakından izlenecek.

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, yurtdışındaki olumlu gidişatın yanında Türkiye'de enflasyon tarafında yılın sonlarına doğru bir düşüş eğilimi bekliyor. Bunun da faizler tarafında olumlu etkisinin olacağı kanaatinde. Eraslan, "Mart sonundaki yerel seçimlerin ardından seçimsiz dört yıla gireceğiz. Yapısal reformlara odaklanabilirsek, Türkiye yabancı yatırımcılardan da kaynak çekebilir" diyor. Enflasyonun kalıcı bir şekilde inişe geçmesi durumunda, TCMB'nin de faiz indirimine gitmesi söz konusu olabilecek. Eraslan'a göre, TL cinsi faizler yüksek ve buradan yararlanmak isteyen yatırımcılar için iyi fırsatlar var. Yine genç yatırımcılar ise hisse fonlara da kaynak aktarabilir. 

Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, TL bazlı varlıklara ve sağlam iş modeli olan şirketlerin hisselerine yatırım yapmak için uygun bir dönemde olunduğunu söylüyor. TL'nin değer kaybının enflasyonla paralel olmasını bekleyen Demirtaş, "Reformlarla birlikte yabancı sermaye ilgisinin artmasıyla hisse senetlerine ilginin seçimlerden sonra biraz daha artabileceğini düşünüyoruz" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)