Ana SayfaPiyasaNet Turizm ve Ak Enerji sorusu---

Net Turizm ve Ak Enerji sorusu

1 / 2
Net Turizm ve Ak Enerji sorusu
25 Ocak 2016 - 11:05 www.borsagundem.com

​SPEKÜLATİF BEKLENTİLERE DEĞİL KÂRA BAKIN
SORU (1) -
Liderler Davos’ta çözüm için olumlu görüş belirtiler. Kıbrıs’taki çözüm süreci yatırımları Kıbrıs’ta bulunan NTTUR'u nasıl etkiler?

Hasan Köseoğlu

CEVAP -
Şüphesiz Kıbrıs sorununun çözülmesi  Ada’ya ilgiyi artıracağı gibi yatırımların daha rahat gerçekleşmesine de imkan sağlayacaktır. Ancak yılların birikimi ile günümüze kadar gelen bir sorunun kısa sürede çözümünü beklemek yanıltıcı olacaktır. Kaldı ki taraflar anlaşmaya varsalar dahi bunun bir süreç meselesi olduğunu göz ardı etmemeli. Bununla birlikte Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin tarafların anlaşacaklarına dair ciddi işaretlerin  verilmesi bölgede yatırımı bulunan firmaların hisselerine ilgiyi artırması ve beraberinde fiyatın yükselmesine de yol açması mümkündür. Böylesi bir gelişme kuşkusuz beraberinde spekülatif fiyat hareketlenmelerini de getirebilecektir. Fakat bu tür hareketlerden ziyade asıl önemli olanın uzun vadede takip edilen firmanın kârlılığını yükseltip yükseltemediğidir.
Net Turizm, üç yıldır esas faaliyetlerinden dolayı zarar ederken yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle yıl sonunda kâr açıklamakta. Son açıklanan 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda da esas faaliyetlerinden yine zarar ederken bu defa yatırım faaliyetlerinin gider bacağının ağır basması neticesinde dönem sonunda zarar açıkladı. Dönem sonunda oluşan zararın hissenin fiyatına olumsuz yönde baskıya neden olduğu gözleniyor.
Tüm bunlardan ayrı olarak Net Turizm’in Net Holding’e devrolmak suretiyle birleşmesi süreci tamamlanamadı. 10 Aralık 2015 günü yapılan açıklamada, birleşmeyle ilgili bilançoların güncelliğini yitirmesi nedeniyle SPK’nın talebi reddettiği bildirdi. Firma ise yıl sonu bilançoları ile birlikte yeniden başvuruda bulunulacağını duyururken birleşme konusundaki kararlılığını da belirtmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kalaycı...25 Ocak 2016 13:58

    bilanço hırsızlıklarında akıl hocalığı kalaycı.. kalaycının yönetim kurulunda olduğu tüm firmalar bilançoyu çalıyor. SPK ya duyrulur..

  • Net actions 25 Ocak 2016 11:46

    Nettur nethol ile birleşilecek diye 2.00 lerin üzerinde hisseleri döşediler piyasaya. Sonrası gerçekleşmeyen durum fiyasko şimdi hisse tekrar diplerde. Aynı şey piyango ihalesi haberleriyle yapıldı, yine fiyasko. Piyasaya gömdüler resmen