Ana SayfaPiyasaNet Turizm ve Hateks sorusu---

Net Turizm ve Hateks sorusu

2 / 2
Net Turizm ve Hateks sorusu
23 Mart 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYET KÂRINI GÜÇLENDİRMELİ

SORU- Hatek’in yükselme olasılığı sizce nedir? Yakın zamanda bir atak yaparak 7-8 yıl önceki durumuna gelme olasılığı var mıdır sizce? 
Yasin Ünalmış
CEVAP-Hatay Tekstil’in arada yukarı atakları bulunsa da uzun süredir yatay bir kanal içinde hareket ediyor. Aralık 2016’dan bu yana ise piyasadaki genel seyrin de etkisiyle yukarı yönlü bir eğilimi bulunuyor. Hisse, son olarak mart ayının ilk haftasında boşluk bırakarak gerçekleştirdiği atakla 4,75 TL’ye kadar yükseldi. Fakat satış baskısının ağırlığı ile yine geriledi. Satışların devam etmesi halinde 3,71-3,92 fiyat aralığındaki boşluğun dolduğunu görmek mümkün.
Son üç yılda rutin bir kârlılık yapısına sahip olan Hatay Tekstil’in 2016 yılında kârını artırması hissenin fiyatına olumlu bir katkısının olduğunu gösteriyor. Çıkışın devam edebilmesi için kârın düzenli şekilde yükselişini sürdürebilmesi şart. Firma ise 2016 yılında esas faaliyet gelirlerinden dolayı zarar etmekle birlikte yatırım faaliyetlerinden elde ettiği kazançla kârını artırdı. Bu da ileriye dönük kârdaki istikrarlı çıkışın devamına yönelik beklentiyi zayıflatıyor. Beklentinin zayıflığı hisseye ilginin düşük kalmasına neden oluyor. Yatırımcının kârdaki artışın düzenli olacağına dair beklentinin güçlenmesi hisseye ilgiyi artıracağı gibi fiyatın yükselmesine de imkan tanıyacaktır. Ancak görünüm bu beklentinin pek de güçlü olmadığı yönünde. 
Alımların güçlenebilmesi için şirketin esas faaliyetlerinden dolayı kârını artırdığını görebilmek önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)