Ana SayfaPiyasaNetaş ve Konfrut Gıda sorusu---

Netaş ve Konfrut Gıda sorusu

1 / 2
Netaş ve Konfrut  Gıda sorusu
31 Temmuz 2017 - 11:16 www.borsagundem.com

SATIŞLARIN DÜŞMESİ SORUN

SORU (1) - 12,80 den Netaş hissesi sattım. Hangi seviyeden alım yapmam gerekir? 

Fatma Çakıroğlu

CEVAP- Borsada her zaman için yatırımcıların alternatifi vardır. Söz konusu durum fırsatların kaçtığı duygusunu ortadan kaldıracağı gibi daha sakin karar alınmasına da olanak verir. Ancak kimi yatırımcılar özellikle belirledikleri hisselerde düzenli olarak alım satım yaparlar. Ancak böylesi bir durumda da satış yapılan fiyatın daha üzerinde bir fiyata tekrar maliyet oluşturmak pek anlamlı olmayacaktır. Bunun istisnası ise hissede çıkışın devam edeceğine dair güçlü beklentinin olması halidir. Çıkışa dair güçlü bir beklenti yoksa zarar etme olasılığı ağırlık bulacaktır. Netaş ile ilgili karar verirken de aynı bakış açısıyla hareket edilmesinde yarar var. 

Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama ortak değişimine ilişkin bulunuyor. Netaş’ın sermayesinin yüzde 48,04’üne sahip olan OEP Turkey beher hissesi 11,46 TL’ye denk gelecek şekilde ZTE’ye sattı. Ortak tarafından yapılan açıklamaya göre 28 Temmuz 2017 günü şirket nezdinde payı kalmadı. 

Firmaya ait hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise Temmuz 2016’dan itibaren başlayan çıkışın geçtiğimiz Haziran 2017’ye kadar devam ettiğini görmekteyiz. Hisse, 14 Haziran 2017 günü en yüksek 15,66 TL’ye yükselirken ardından gelen satışlarla birlikte 12,84 TL’ye kadar geriledi. 7 Temmuz 2017 gününden bu yana devam eden çıkışla birlikte şimdilerde 14,69 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hisse bugüne kadar en yüksek seviyesini ise Nisan 2012’de test etti. 20 Nisan 2012 günü düzeltilmiş verilerle 26,75 TL’ye kadar çıktıktan sonra bir daha aynı seviyelere gelemedi. Mevcut seviyeler ise uzun bir aradan sonra önemli direnç bölgeleri. Bu seviyelerden daha da yukarıya çıkabilmesi için alıcıların güçlenebilmesi şart. Geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte zarar açıklayan Netaş, bu yılın ilk üç ayında ise kâr açıkladı. Fakat bilançosu daha yakından incelendiğinde satışlarının düştüğü ve esas faaliyetlerinden dolayı zarar ettiğini gözlemlemekteyiz. Bu durum kârlılık yapısının devam etme olasılığını belirsiz hale getirirken hissenin aşağıya kayma ihtimalini güçlendirmekte. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)