Ana SayfaPiyasaNurol GMYO ve Klimasan sorusu---

Nurol GMYO ve Klimasan sorusu

2 / 2
Nurol GMYO ve Klimasan sorusu
08 Ocak 2018 - 08:36 www.borsagundem.com

FİNANSAL GİDERLERİ YÜKSEK

SORU (2) - Mayıs 2017’de 8,18 TL’den Klimasan aldım. Şu an hisse 6 lira civarında ve çok fazla zararım var. Bilgi verirseniz sevinirim. 

Rıza Duran

CEVAP - Geçtiğimiz yıl nisan ayında en yüksek 8,95 TL’ye kadar yükselen Klimasan, sonrasında gelen satışlarla birlikte kademeli olarak geriledi. Hisse yaşanan düşüşün ardından Kasım 2017’de en düşük 5,17 TL’ye kadar indi. Şimdilerde ise 6,18 TL’nin üzerinde tutunuyor. Hissenin fiyatının gerilediği kasım ayı içinde Yönetim Kurulu Üyesi Mert Engindeniz’in 5,48 - 5,54 fiyat aralığından 16 bin adet alım yaptığı gözlendi. Söz konusu fiyatlardan gerçekleşen alımlar yöneticinin alım için uygun fiyat aralığı olarak gördüğü şeklinde yorumlanabilir. Şirketle ilgili yakın tarihli kayda değer bir diğer gelişme de yüzde 97 bağlı ortaklığı konumunda bulunan Metalfrio West Africa Ltd'nin yine Nijerya'da bulunan Sabcool Ltd ünvanlı şirketin hisselerinin yüzde 90'ını satın alması oldu. Açıklamada alım bedelinin yaklaşık 145 bin dolar olduğu belirtilirken bedelin nakden ödenmediği, alacağa mahsuben hisselerin devralındığı duyuruldu. Bu alımın nedeni hakkında bilgi verilmezken şirkete ne yönde bir katkısının olacağı hakkında da detay bilgi verilmedi. Bununla birlikte alacağa mahsuben hisselerin cevralınması bir bakıma alacağın tahsili gayesi ile gerçekleştirilen bir işlem olduğu izlenimini verdiğini hatırlatmak isteriz. 

Tüm bunlardan ayrı olarak Klimasan’ın artan kârlılık yapısının 2017 yılında zayıflaması hissenin yıl içinde gerilemesinde etkili olduğu sonucuna varmak yanlış olmayacaktır. İki yıl üst üste kârını artırdıktan sonra 2017 faaliyet döneminde kârda zayıflama yaşandı. Açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda kârın yüzde 68,99 oranında düşmesinde yükselen finansal giderler kalemindeki rakamın etkisi göz ardı edilmemeli. Finansal giderler kaleminin kontrol altına alınması şirketin kârını artmasına fırsat vereceği gibi hisseyi de olumlu yönde etkileyecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5308 Ocak 2018 09:42

    nurolda bi şey olmaz..sarkuysana bakın anlarsınız.**nurolbanka atanan yönetici sarkuysanda riskleri** (hahaha)önceden tespit ediyormuş..**sarkuysanda olan biteni araştırın ..nurola karar verin***