Ana SayfaPiyasaO hissede fiyat makul seviyelerde---

O hissede fiyat makul seviyelerde

4 / 4
O hissede fiyat makul seviyelerde
19 Ocak 2016 - 11:02 www.borsagundem.com

UZUN VADELİ ÇIKIŞ İÇİN ELVERİŞSİZ

SORU-
Kipa hisseleri bir aşağı bir yukarı gidiyor. Önümüzdeki altı aylık süreçte ne gibi değişimler olabilir?

Serkan Yağcı 

CEVAP-
Tesco Kipa, düzeltilmiş verilere göre tarihi zirvesini Eylül 2006’da test etti. Hisse anılan tarihte en yüksek seviyesi 7,17’yi gördükten sonra bir daha aynı seviyelere gelemedi. Zaman zaman gerçekleşen dalgalanmalarla yukarı atakları olsa de şimdilerde 2,12 TL’nin üstünde tutunmaya çalışıyor.

Günübirlik haber ve gelişmeler bir hissenin fiyatında kısa süreli ya da günlük iniş çıkışlara neden olabilir. Ancak uzun vadeli bir hareket şirketin mali yapısından bağımsız düşünülmemeli. Eğer şirketin gelirlerinde ve kârında istikrarlı bir artış söz konusuysa bu olumlu durum hissenin fiyatına da benzer şekilde yansıyacaktır. Aynı şekilde tersi durum da geçerlidir. Mali yapısı bozuk bir firma için normal beklenti hissenin fiyatında gerileme yaşanmasıdır. Aksi yönde bir çıkış varsa o taktirde normal olmayan bir süreçten bahsedilir ki böylesi bir durumdan son kertede zararı daha ziyade bireysel yatırımcılar görecektir.

Bu bakış açısını göz ardı etmeden Tesco Kipa’yı incelediğimizde, firmanın bilançosunu açıkladığı son üç yılda zarar ettiğini görmekteyiz. Aynı şekilde 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Birikmiş geçmiş yıl zararı 753,2 milyon TL’ye ulaştı. Öz sermayesi ise sermayesinin gerisine düşmüş durumda. Bu şartlar altında hissede belki kısa süreli çıkışlar yaşanabilir ama uzun vadede istikrarlı bir çıkış için gerekli şartlar bulunmuyor. 

Mevcut şartlar karşısında büyüyebilen firmaların takip edilmesinde fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)