Ana SayfaPiyasaOdaş Enerji ve Arbul sorusu---

Odaş Enerji ve Arbul sorusu

1 / 2
Odaş Enerji ve Arbul sorusu
17 Şubat 2016 - 10:03 www.borsagundem.com

UZAK DURMAK EN HAYRILISI

SORU-
Arbul’da maliyetim yüksek. Hissenin önü açık mı sürekli KAP’tan uyarı geliyor. Şirketin telefonlarına bakan yok. Hisseyle alakalı bilgi verirseniz sevinirim tşk...

Onur Tunç 

CEVAP-
Bir hissenin önünün açık olması temsil ettiği şirketin büyüyor olmasıyla yakından alakalı olduğunu bilmekte fayda var. Eğer firma gelirlerini ve kârını düzenli artırabiliyorsa bu performansa bağlı olarak hissenin yükselme ihtimali de artacaktır. Kuşkusuz bazı zamanlar kısa süre zarfında şirketin büyüyor olması hemen hissede yansımasını göstermeyebilir. Ancak uzun vadede şirketin performansı ile hissenin performansı arasında paralellik olduğunu bilmeli.  

Arbul, borsaya geldiği 2014 yılından bu yana sürekli geriliyor. Hisse son olarak 2016’nın ilk gününden itibaren düşüşünü daha da sertleştirerek sürdürürken nominal değerinin altına geriledi. Şirket gelirlerini artıramadığı gibi istikrarlı bir kârlılık da söz konusu değil. Son beş yılın ikisinde zarar etti, üçünde ise kâr açıklasa da elde edilen kâr rakamı sembolik düzeyde kalıyor. Firma, 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar yazmaya devam etti. Bu durum yıl sonunda da zarar olasılığının hayli yüksek olduğunu gösteriyor. Şirketin dönemsel itibariyle mali yapısındaki zayıflama her geçen gün artıyor. Bu olumsuz durum yansımasını hissenin fiyatında da gösteriyor.

Mevcut şartlar altında hisseden uzak durmak ve performansı güçlü şirketleri takip etmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)