Ana SayfaPiyasaOdaş ve Akenerji sorusu---

Odaş ve Akenerji sorusu

1 / 2
Odaş ve Akenerji sorusu
30 Haziran 2017 - 10:29 www.borsagundem.com

TEPE SEVİYELERİNDE

SORU (1) - Odas acaba yıl sonunda kaçları görür? Şimdiki değeri nedir acaba? 

Erol Akın

CEVAP - Bir hisseye yönelik uzun vadede beklenti içine girebilmek için şirketin büyüyen bir yapıya sahip olduğunu görebilmek önemlidir. Firmanın büyümesi hissedeki fiyatı da olumlu yönde etkilemekte. Gelir ve kârlılığın düzenli olarak yükselmesi hissedeki yükselme potansiyelini de artırır. Bununla birlikte zaman zaman şirketlerin mali yapısı ile uyumlu olmayan hisse hareketleri gözlenebilmektedir. Bu tür hareketler mali yapı ile uyumlu olmadığı uzun vadeli olamazken spekülatif beklentilerin varlığı halinde süre biraz daha artabilmekte. Ancak her iki halde de yatırımcıların olası zarar riski yüksektir. Zira mali yapı ile uyumsuz çıkışın ne zaman yerini düşüşe bırakacağı belli olmadığından yatırımcılar kağıt üzerinde kârlı olsalar da bir anda hissede yaşanacak düşüşle birlikte zarara dönebilirler. Neticede böylesi kağıtlarda düşüş sırasında satış yapabilme fırsatı olamadığından eldeki kağıdın değeri çok hızlı eriyebileceğini göz ardı etmemeli. 

  Tüm bunlardan ayrı olarak Odaş’ın mali yapısı incelendiğinde son iki yılda zarar ettiğini görmekteyiz. Şirketin açıklanan üç aylık mali yapıda da zarar artarak devam ediyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar eden bir tablo ile karşı karşıya kalınacaktır. Şirketin mali yapısındaki soruna rağmen hissenin fiyatı geçtiğimiz yılın aralık ayından bu yana yükseliyor. Hisse, 2 Aralık 2016 günü en düşük 2,24 TL’yi görürken 22 Haziran 2017 günü en yüksek 5,67 TL’yi test etti. Yaşanan çıkışta piyasada gözlenen genel yükselişin etkisi olsa da mevcut seviyelerden alım yapmak yatırımcılar açısından oldukça riski. Şimdilerde piyasa defter değeri 5,27 seviyesinde bulunan hissede çıkış olasılığından ziyade düşüş ihtimali daha ağır basıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem30 Haziran 2017 16:27

    2010 senesinde 7 sene önceki gördüğü fiyattan bahsetmişsiniz. kağıt aralık başından bu yana 0,77 lerden 1,10 lara geldi. son 1.5 aydır yükseliş trendi ise gayet güzel. 6 ayda neredeyse yuzde 40 değer kazandı. daha ne olsun istikrar için