Ana SayfaPiyasaOdaş ve Akenerji sorusu---

Odaş ve Akenerji sorusu

2 / 2
Odaş ve Akenerji sorusu
30 Haziran 2017 - 10:29 www.borsagundem.com

ZARAR HİSSENİN ÇIKIŞINA ENGEL

SORU (2) - Akenerji hisse 0,99-1,01 bandında sıkıştı kaldı. Sizin görüşünüz nedir? 

Tuna Çağlayan

CEVAP - Her hisse piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak zaman zaman yukarı ya da aşağı yönlü hareketlenmelerde bulunur. Ancak istikrarlı çıkış için güçlü bir mali yapı önemlidir. Düşük kârlılık yapısı ya da zarar üretilmesi hissenin fiyatını da buna bağlı olarak düşürecektir. Akenerji’yi değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemeli. Şirketin mali yapısı incelendiğinde sürekli zarar eden bir tablo ile karşılaşmaktayız. Firma son dört yılda zarar ederken açıklamış olduğu 2017 üç aylık bilançosunda da zarar devam etti. Aynı ivmenin sürmesi halinde yıl sonunda da zarar eden bir mali tablo ile karşı karşıya kalmak şaşırtmayacaktır. 

Akenerji’nin son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 1,2 milyar TL’ye ulaştı. Faaliyet yapısının kârlılığa dönüşememesi hissenin fiyatı üzerinde baskıya neden oluyor. Düzeltilmiş verilerle hisse Nisan 2010’da en yüksek 3,49 TL’yi test ederken sonrasında ise sürekli geriledi. Arada gerçekleşen yukarı ataklar yaşanan zarar nedeniyle devamının gelmesine mani olmakta. Halihazırda hisse düşüş ivmesini sürdürüyor. Hisse son olarak 29 Haziran 2017 günü kapanışını 1,05 TL’den gerçekleştirdi. Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yaşanan yukarı atağın devamı gelmezken satış baskısıyla birlikte hisse yönünü aşağıya çevirdi. Hissede zaman zaman yukarı ataklar olsa da şirket mali yapısını düzeltemediği sürece istikrarlı bir çıkış beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem30 Haziran 2017 16:27

    2010 senesinde 7 sene önceki gördüğü fiyattan bahsetmişsiniz. kağıt aralık başından bu yana 0,77 lerden 1,10 lara geldi. son 1.5 aydır yükseliş trendi ise gayet güzel. 6 ayda neredeyse yuzde 40 değer kazandı. daha ne olsun istikrar için