Ana SayfaPiyasaUzmanlar hangi sektör hisselerini öneriyor---

Uzmanlar hangi sektör hisselerini öneriyor

2 / 3
Uzmanlar hangi sektör hisselerini öneriyor
07 Kasım 2016 - 10:22 www.borsagundem.com

ALIM FIRSATI MI?

Borsa, her ne kadar geride bıraktığımız ay 80.000Teri görse de bu seviyeyi aşamadı ve endekste 80.000 önemli bir psikolojik direnç oldu. Gedik Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Murat Ahmet Demirtaş, 80.000'in güçlü bir direnç olmasının yatırımcılarda bu bölgelere gelindiğinde kâr realizasyonuna gitme ihtiyacı uyandırdığını söylüyor. Endeksi, yaptığı bant hareketi içerisinde tutan en önemli nedenleri ise 'endeksin bu bandı kıramayacağını düşünen yatırımcıların satıcılı stratejisi, doların küresel piyasalarda değer kazanması, TL'deki sert değer kayıpları ile siyasi ve jeopolitik gelişmeler' olarak sıralıyor. "Bu seviyelerden alım öneriyor musunuz" sorusuna Demirtaş'ın cevabı, "75.000 ve altını orta ve uzun vade için alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz" şeklinde oluyor.

Analiste göre, yılın geri kalanı için aşağı yönlü hareketlerde 74.000 en düşük, yukarı yönlü hareketlerde ise 83.000 görülebilecek maksimum seviye.

SANAYİ HİSSELERİ AĞIRLIKTA

Yatırım Finansman araştırma uzmanları ise, "BİST-100 F/K çarpanlarının tarihsel ortalaması, üst sınır olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor" öngörüsüne dayandırdığı iyi senaryosunda, kısa vadede BİST için üst bant sınırının 84.000 olduğunu ifade ediyor. Ancak uzmanlar, üçüncü çeyrek sonuçlarını kasımda açıklayacak 'finans dışı şirketlerden' negatif FVAÖK bekliyor. "Ekimdeki sonuçlarda bu şirketlerin net kârı ortalama yıllık bazda yüzde 37 arttı ancak kasımda açıklayacaklar için ortalama yüzde 13 kâr daralması öngörüyoruz" diyen uzmanlar, kötü senaryoda endeks hedefini yüzde 7 aşağı yönlü riskle 72.000 olarak belirlediklerini dile getiriyor. Yatırımcılara da '72.000 civarlarını hissede alım fırsatı olarak değerlendirmeleri' önerisinde bulunuluyor.

Kurum ayrıca model portföyünde bankalar yerine sanayi hisseleri için ağırlığını artırdı. Bunun nedenini de 'bankaların olumlu kâr beklentilerinin çoğunlukla fiyatlanması ve yakın izlemedeki kredilerdeki artışların kredi kalitesindeki bozulma açısından sinyal vermesi' şeklinde açıklıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)