Ana SayfaPiyasaBu hafta piyasalarda ne bekleniyor---

Bu hafta piyasalarda ne bekleniyor

1 / 3
Bu hafta piyasalarda ne bekleniyor
20 Kasım 2016 - 07:04 www.borsagundem.com

Dolar kuru yükseldikçe piyasalarda gerginlik de yükseliyor. Dolardaki artışın en büyük etkisi elbette borsa tarafında daha net anlaşılabiliyor. Bunun yanısıra emtia tarafına da yansıması paralel oluyor. Analistler dolardaki yükselişin etkilerini Borsa Gündem'e değerlendirdi. İşte o yorumlar...

PİYASA MERKEZ’DEN DAHA NET MESAJLAR ALMAK İSTEYECEK

-Döviz, faiz, borsa için önümüzdeki hafta piyasalarda ne bekliyorsunuz?


 -Önümüzdeki haftaya ilişkin en önemli gündem maddesini Merkez Bankası’nın 24 Kasım’da gerçekleştireceği toplantısı oluşturuyor. TCMB hafta içerisinde piyasaya likidite sağlamak amacıyla, rezerv opsiyonu katsayılarında değişikliğe gitsede söz konusu hamlenin Türk Lirası’ndaki yukarı yönlü etkisi sınırlı kaldı. Bu sebeple piyasa Merkez’den daha net mesajlar almak isteyecektir. Geçen toplantısında sadeleşmenin sonuna gelinmediğini ifade ettiklerini de unutmamak gerek. USDTRY paritesi için ise 3,35-3,38 seviyeleri denge noktasıydı ve söz konusu seviyeler aşıldı. Bu seviyelerin üzerinde artış hızının yavaşlayabileceğinden yola çıkarak yükselişlere temkinli yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim.

Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Lan oğlum21 Kasım 2016 10:55

    Uçuruma hızla gidiyoruz.Eyyyy faiz lobisi,eyyy AB,eyyy dış mihraklar diye diye,

  • ayşe güzel20 Kasım 2016 21:58

    vah vah vah ki ne vah!!! sevgili tayyipcim sen meydanda bağırınca dolar artıyordu şimdi de bir kükrede doların ateşi sönsün. önümüzdeki yıl 3.75 olursa ne yaparız bilmiyorum.artık dövize borçlanmamak gerek.

  • KILIÇ20 Kasım 2016 20:43

    DEGERLİ KARDEŞİM PİYASADAN BEKLENTİMİZ KALMADI HER GÜN DOLARDA ARTIŞ VAR AÇIKÇA ÇÖKÜYORUZ.