Ana SayfaPiyasaOstim ve Doğan Holding sorusu---

Ostim ve Doğan Holding sorusu

1 / 2
Ostim ve Doğan Holding sorusu
27 Haziran 2018 - 09:12 www.borsagundem.com

KREDİ BORCUNU 10 YILA YAYDI

SORU (1) - Ostim çok düştü, değerlendirme yapmanız mümkün mü? 

Ertürk Öztürk

CEVAP - Ostim iki yılı geçkin süredir düşen ivmeyle hareket ediyor. Yaşanan gerilemeyle birlikte nominal değerine yakın fiyatlara indi. Halbuki işlem görmeye başladığı Haziran 2012’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 11,48 TL’ye kadar çıkmıştı. Sonrasındaysa hızla değer yitiren hisse, nominal seviyelere gerilerken yaklaşık altı yıldır taban seviyelerde dalgalı şekilde işlem görüyor. Hissenin bu denli düşmesinde mali yapısının arzu edilen nitelikte olmamasının etkisi bulunuyor. Firmanın satış gelirlerinde kayda değer bir artış gözlenmezken geçtiğimiz yıl zarar etti. Bu yılın ilk çeyreğinde ise satış gelirleriyle birlikte dönem sonu kârı arttı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da şirketin kârını artırması söz konusu olabilecek. Ancak bu durum şirkete yönelik yatırımcı ilgisini artırmasına olanak tanımıyor. Hissenin taban seviyelerde bulunması da söz konusu durumu destekler nitelikte. 

Şirket geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklama ile yüzde 100’üne sahip olduğu OFİM’in Halk Banka'sından kullandığı krediden kalan 18,5 milyon euronun yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Açıklamada 2,5 milyon euronun peşin ödendiğini kalan 16 milyon euronun ise 10 yıllık vadede ödeneceği belirtildi. Kredinin on yıllık zaman dilimine yayılması firmaya nefes aldırdığı gibi mali sıkışıklığını da hafifletmesine olanak tanıyacak. Söz konusu gelişmenin istikrarlı gelir ve kârlılık büyümesiyle desteklenmesi önemli.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR27 Haziran 2018 09:43

    CHP iktidara gelmedikten sonra dogan holding te hiç bir hareket beklemeyin derdim o da oldu.çünkü CHP bu kafa yapısı ve bu yönetimle asla asla iktidara gelemeyeceğine göre sizlerde bu gruptan bir şey bekleyin derim.doğon holdign yönetimi bunu gördüğü için tüm şirketleri yüksek fiyattan millete kitleyiverdi.