Ana SayfaPiyasaOstim ve Doğan Holding sorusu---

Ostim ve Doğan Holding sorusu

2 / 2
Ostim ve Doğan Holding sorusu
27 Haziran 2018 - 09:12 www.borsagundem.com

KÂR EDEN ALANLARA YÖNELMELİ

SORU (2) - Dohol’ü 1,40 TL seviyelerinden almıştım. Geri o seviyelere çıkar mı? 

Hasan Hüseyin Yıldız

CEVAP - Doğan Holding, Şubat 2006’da düzeltilmiş verilerle en yüksek 1,96 TL’yi test etse de sonrasında bir daha bu seviyelere ulaşamadı. Hissenin geçen süre zarfında zaman zaman yukarı yönlü atakları oldu. Ancak bu çıkışlar her seferinde sınırlı kaldı ve bir süre sonra yönünü aşağıya çevirmesine yol açtı. Son olarak 5 Nisan 2018 günü 1,50 TL’ye kadar çıkan hisse, gelen satışlarla birlikte geriledi ve şimdilerde nominal değerinin altında işlem görüyor. Doğan Holding 26 Haziran 2018 günü ise kapanışını 92 kuruştan tamamladı. Hissenin güçlü bir performans sergileyememesinde mali yapısındaki zayıf seyrin etkisi bulunuyor. Firma, son açıkladığı 2018 ilk çeyrek bilançosunda zararını artırdı. Geçmiş yıllarda da sürekli zarar eden şirketin son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 762 milyon TL seviyesinde. Oluşan zarar, firmanın özsermayesini eksiye düşürmeye yol açmış olmasa da sermayesinin gerisine inmesine neden olmuş görünüyor. Sürekli zarar üreten bir yapı karşısında hissede düzenli çıkış beklenmesi fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Kuşkusuz firma piyasadaki gelişmelere ve haberlere bağlı olarak zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunmakta. Ancak bu çıkışların istikrarlı bir ivme kazanabilmesi için firmanın gelir ve kârlılığını düzenli olarak artırabilmesi gözlenebilmeli. Bu olmadığı takdirde çıkışlar sınırlı ve geçici kalıyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak şirket 18 Haziran 2018 günü yaptığı açıklamayla Demirören’e devredilen medya varlıklarıyla ilgili ödemenin tahsil edilmediği yönündeki medyada yer alan söylentileri yalanladı. Açıklamada satış ve devir bedeli olan 893 milyon doların tamamının tahsil edildiği belirtildi. Söz konusu tutar şirket bilançolarına ciddi bir gelir olarak girecek olsa da sonraki süreçte gelir yaratıcı alanlara yatırım yapması şart. Aksi takdirde hissede kalıcı bir çıkış için gerekli olan zemin yakalanamayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR27 Haziran 2018 09:43

    CHP iktidara gelmedikten sonra dogan holding te hiç bir hareket beklemeyin derdim o da oldu.çünkü CHP bu kafa yapısı ve bu yönetimle asla asla iktidara gelemeyeceğine göre sizlerde bu gruptan bir şey bekleyin derim.doğon holdign yönetimi bunu gördüğü için tüm şirketleri yüksek fiyattan millete kitleyiverdi.