Ana SayfaPiyasaÖzgür Güneri’den bomba gibi tüyolar---

Özgür Güneri’den bomba gibi tüyolar

4 / 9
Özgür Güneri’den bomba gibi tüyolar
03 Haziran 2015 - 10:43 www.borsagundem.com

DOLARA YATIRIMI DOĞRU BULMUYORUM

-Sizce dolar nereye koşuyor? Seçim sonrası ne olur? 2015 sonu için bir öngörünüz var mı?

Özgür Güneri: Ben dövizi bir yatırım aracı olarak görmüyorum açıkçası. Böyle dolara yatırım yapmayı  doğru da bulmuyorum. Biz Türkler olarak zamanında çok ciddi bir parayı dolara yatırdık. 10 milyarlarca doları bankalarda mevduat olarak tuttuk. Hatta başka ülkelerin büyümesini fonladık. Yabancılar ne yaptı? Büyük dolarları getirip, bozup Türkiye’de hisse senedi aldılar, şirketleri satın aldılar. Onlar bizim şirketlere, ekonomiye güvendi, biz güvenmedik. Onun için de yabancılar daha çok para kazandı. Onun için döviz risk açısından yukarıda söylediğim sebeplerden dolayı değerlendirilebilir. Veya kısa vadeli becerebiliyorsanız ki o da çok zor, doları alıp satarak bir getiri elde etmek için kullanılabilir. O yüzden ben dövizi hiçbir zaman yatırım aracı olarak görmüyorum, tavsiye de etmiyorum. Onun içinde bir öngörüde de bulunmayacağım. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Küçük Yatırımcı04 Haziran 2015 08:30

    Bence Özgür Bey çok haklı. Biz yıllarca ülkemizde kaos olacak daha kötü olacak diye dolara saldırdık Elin conisi bizim ülkemize daha cok güvendi sonuc borsanın yüzde62 yabancıların maliyetleri dipte... Özgür Beye kesin kez katılıyorum... Doları severek yabancıları , conileri fonluyoruz...

  • Ozan03 Haziran 2015 16:21

    Dolar konusunda haklı, dolar alacağınıza altın alın bari hiç olmazsa diğer ülkeleri fonlamazsınız. USD alın diyenler aslında bu ülkeye kötülük ediyorlar. Ayrıca, altın 1040-1050 usd'ye düşerse alınabilir uzun vadeli.

  • YY03 Haziran 2015 11:40

    Bence euro.