Ana SayfaPiyasaParis saldırısı piyasayı etkiler mi---

Paris saldırısı piyasayı etkiler mi

1 / 4
Paris saldırısı piyasayı etkiler mi
15 Kasım 2015 - 07:35 www.borsagundem.com

Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla Türk piyasalarındaki iyimserlik FED’in aralık toplantısında faiz arttırma ihtimalinin güçlenmesiyle yerini temkinli duruşa bıraktı. Paris’te yaşanan saldırının piyasalara olumsuz yansımaları yaşanabilir, dışarıdaki hareket nedeniyle iç gündem rahat fiyatlanamıyor.

 

Seçim sonrası siyasi belirsizliğin kalkmasıyla piyasalarda oluşan iyimserlik Amerikan Merkez Bankası (FED) kaynaklı gelişmelerle zayıfladı. Son günlerde dış borsalardaki güç kaybı da bu zayıflamaya katkı yaptı. Borsada kâr satışları, döviz kurlarında ise güç kazanamayan tepki yükselişleri görüldü. Döviz kurları orta ve uzun dönem primli olduğu için yukarı yönlü hareketlenmelerde gelen satışları olağan karşılamak gerekir.FED’in aralıkta faiz artış olasılığının güç kazanması iç piyasaları daha temkinli olmaya iterken bu aşamada fiyatlamanın belli ölçüde yapılması nedeniyle FED etkisi azalmaya başladı. Döviz kurlarındaki gerileme bunun göstergesi olarak kabul görülebilir. Ancak 15-16 Aralık FED toplantı tarihi yaklaştıkça FED faiz artırım baskısı tekrar hissedilecektir. İç gündemde ise yeni hükümet ve ekonomi yönetimi bekleniyor. Suriye tekrar gündeme girmeye başladı. Paris’te gerçekleşen terör saldırısının siyasi etkileri derin ve kalıcı olmakla birlikte piyasalara olumsuz yansımaları daha sınırlı ve geçici kalabilir. FED baskısı nedeniyle siyasi belirsizliğin kalkması ile rahatlayan iç gündem fiyatlanamıyor. Borsa ve döviz kurlarında paralel hareketle düşüşü geçici bir uyumsuzluk olarak görmekte yarar var. Temkinli piyasa yapısı devam edebilir.

Zeynel Balcı / Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32316 Kasım 2015 03:24

    1998 VE 2001 YILI DÜNYA EKONOMİ YÖNETİMİ BAZ ALINDIĞINDA ABD NİN DOLAR KARŞILIĞI ALTIN REZERVLERİNİN SORGULANDIĞINI BİLİYOR OLSALARDI TERS KÖŞE OLMAYACAKLARDI.VE ALTIN AKABİNDE BRENT PETROL ÜN NEDEN TAVAN SEVİYELERİDE TEST ETTİĞİNİ ANLAYACAKLARDI 2012 YILINA KADAR.NEDEN 2001 YILINDA ALTIN YILI DENDİĞİNİDE ANLAMALARI GEREKİRDİ.SALAK VE BİLGİSİZ ÇOK.HEP YENİ YETME ÇAHİL EKONOMİSTLER VE PARA MANYAĞI ASALAKLAR

  • KARTALY32316 Kasım 2015 03:21

    SERMAYE ARAÇLARI VE PARA AKIŞI BAZ ALINDIĞINDA HİÇBİR TERÖR YADA FAŞİZM VE ANARŞİZM GİRİŞİMLERİ SERMAYE ARAÇLARINDA ETKİ ETMEZ.ZATEN 2012 YILINDAN GÜNÜMÜZE KADAR DA ETMEDİ.İLK BAŞLARDA ETKİLİ OLSADA TEPKİ ALIMI VE SATIMI YAPANLARDA HEP TERS KÖŞE OLDU VE ZARAR ETTİLER VE SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNİN ŞARLATAN EKONOMİ YORUMCULARI OLDULAR.

  • ali15 Kasım 2015 23:28

    79500 tutarsa tuttu yoksa....

  • ersan15 Kasım 2015 20:56

    Fransadan çıkan fonlar Türkiyeye girer.

  • kartal15 Kasım 2015 18:30

    ankaradaki saldırı pıyasayı etkiledımı yok ozaman oniye etkılesın ha

  • Mer15 Kasım 2015 16:33

    Bir şey olmaz

  • HÜRRİYET / MİLLİYET15 Kasım 2015 16:01

    hürriyet ve milliyet yazarlarına bakarsan kaos olur. ankarada ki patlama bile geçici oldu paris ne alaka :)

  • islam15 Kasım 2015 09:10

    ankara saldırısının olduğu gün yükselmiştik. bu sefer düşer miyiz diye konuşuluyor. elin derdi bizi gerer mi göreceğiz