Ana SayfaPiyasaPegasus’ta fiyat gerileten yabancı satışı---

Pegasus’ta fiyat gerileten yabancı satışı

6 / 10
Pegasus’ta fiyat gerileten yabancı satışı
22 Ocak 2014 - 12:08 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE POTANSİYEL TAŞIYOR

SORU-Klimasan’ın fiyat kazanç oranının 5’e düşmesi ve satışlarını devamlı artırmasına rağmen yükseltememesinin nedeni nedir?

Haşim Koyun

CEVAP-Şirketin açıklamış olduğu dokuz aylık bilançosuna göre satışlarında ve kârında artış söz konusu. Ancak gerek uzun vadeli gerekse kısa vadeli yükümlülükleri bir hayli fazla. Bu durum finansal giderlerinin artmasına neden oluyor. Kur arttıkça finansal giderleri de artacak. Kısa vadeli borçlarının fazla olması bilanço üzerindeki giderin realize olmasına neden olacak nitelikte. Borç yapısındaki artışa karşın Şirket dokuz aylık bilançosunda dönem karını artırmayı başardı. Kârdaki artış fiyat kazanç oranının düşük kalmasına neden oluyor. Sektör ortalaması 26,16 olduğu halde Klimasan’ın fiyat kazanç oranı 5. Şirketin satışlarındaki ve kârındaki istikrarlı yükseliş, fiyatına da olumlu yönde yansıyacaktır. Piyasanın sıkıntılı olması hisse üzerinde baskı unsuru yaratıyor olsa da uzun vadede kazandırma potansiyeli bulunuyor. Hisse uzun vadede yatırımcısına zarar ettirmeyecektir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AS22 Ocak 2014 17:40

    BORSA AUT,FOREKS İN.

  • cinconzede22 Ocak 2014 16:13

    Bu borsada küçük yatırımcının para kazanması Milli Piyango dan büyük ikramiye çıkması ya da sayısal ve süper lotoda tek başına altı tutturması kadar zor.Allah bize sabır ihsan eylesin.Bırakın para kazanmayı zararımı kurtarabilsem bir gün durursam namerdim.

  • MELEK ARZU22 Ocak 2014 15:03

    TEKTU 4 YILDIR SÜREKLİ DÜŞÜYOR. SEBEBİNİ ÖĞRENEBİLİRMİYİZ? HİÇ BİR OLUMLU HABER YOK OLAN HABERLEREDE TEPKİ VERMIYOR.

  • mipaz22 Ocak 2014 14:33

    Mipazzzzzzz

  • Y.PREDER22 Ocak 2014 14:25

    PEKİ TEKFEN İNŞAAT NEDEN DÜŞTÜ*

  • DEEPFERSAH22 Ocak 2014 12:36

    merhaba sayın yetkili; Öncelikle bu gibi araştırmalarınız için herkez adına teşekkür ederim. SİZDEN RİCAM IŞIKLAR YATRIM HOLDİNG ORTAKLIGI VE İŞTİRAKLERİ İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA YAPMANIZ VE DÖNEN KİRLİ OYUNLARI BUNUN TAHTAYA YANSIMASINI BİZLER ADINA DİLE GETİRMENİZ İNANINKİ BİRÇOK K.YATIRIMCININ DERDİNİ BU PLATFORMDA ORTAYA ÇIKARMIS OLURSUNUZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.