Ana SayfaPiyasaPegasus’ta fiyat gerileten yabancı satışı---

Pegasus’ta fiyat gerileten yabancı satışı

9 / 10
Pegasus’ta fiyat gerileten yabancı satışı
22 Ocak 2014 - 12:08 www.borsagundem.com

HALKA AÇIK STATÜDEN DE ÇIKACAK

SORU-
Borsadan çıkacak olan Yapı Kredi Sigorta için küçük yatırımcıların bu saatten sonra ne yapmasını önerirsiniz? Nasıl bir strateji oluşturmaları gerekiyor

Tayfun Güneş

CEVAP-Yapı Kredi Sigorta’nın sermayesinin yüzde 99,78’i Allianz’a ait bulunuyor. Şirket borsa dışında olduğu gibi borsadaki payları da önemli ölçüde toplamış durumda. Şirketin Yönetim Kurulu, geçtiğimiz yıl Ekim ayında aldığı kararla borsa kotundan çıkmak istediğini duyurdu. Açıklamadan anlaşılan aynı zamanda halka açık statüsünden de kurtulmak istediği yönünde. Yönetim Kurulu aldığı karar çerçevesinde gerekli prosedürleri yerine getiriyor. Şirket 16 Aralık günü konuyla ilgili Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi Toplantıda büyük ortağın temsilcisi; SPK’nın konuyla ilgili tebliğ çalışmalarını yakın bir zamanda yayınlayacağını dile getirerek, yeni tebliğlere uyumlu olarak işlemleri gerçekleştirebilmek amacıyla toplantının ertelenmesini talep etti. Genel Kurul da bu isteği uygun buldu. Netice itibariyle firma kottan çıkmaya kararlı. Şirket kottan çıkarken diğer hissedarların mağdur olmaması için çağrıda bulunması gerekecek. Çağrı fiyatı ise daha sonra belirlenecek. İsteyen hissedarın belirlenecek fiyattan paylarını satabilmesi sağlanacak. Diğer taraftan açıklamalardan, Firmanın borsa kotundan çıkmakla yetinmeyeceğini gösteriyor. Koşulları sağlaması halinde halka açık statüsüne de son vermek istiyor. Sahip olduğu pay oranı göz önüne alındığında halka açık statünün de son bulması mümkün görünüyor. Bu anlamıyla yatırımcısının ilerleyen zaman diliminde tercih edeceği fazla bir seçenek bulunmuyor. Uygun fiyat görüldüğünde kârın realize edilmesinde fayda var. Zira büyük ortak yüzde 95’ten fazla paya sahip olması itibariyle yatırımcıları ortaklıktan çıkarma yolunu tercih edeceği anlaşılıyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AS22 Ocak 2014 17:40

    BORSA AUT,FOREKS İN.

  • cinconzede22 Ocak 2014 16:13

    Bu borsada küçük yatırımcının para kazanması Milli Piyango dan büyük ikramiye çıkması ya da sayısal ve süper lotoda tek başına altı tutturması kadar zor.Allah bize sabır ihsan eylesin.Bırakın para kazanmayı zararımı kurtarabilsem bir gün durursam namerdim.

  • MELEK ARZU22 Ocak 2014 15:03

    TEKTU 4 YILDIR SÜREKLİ DÜŞÜYOR. SEBEBİNİ ÖĞRENEBİLİRMİYİZ? HİÇ BİR OLUMLU HABER YOK OLAN HABERLEREDE TEPKİ VERMIYOR.

  • mipaz22 Ocak 2014 14:33

    Mipazzzzzzz

  • Y.PREDER22 Ocak 2014 14:25

    PEKİ TEKFEN İNŞAAT NEDEN DÜŞTÜ*

  • DEEPFERSAH22 Ocak 2014 12:36

    merhaba sayın yetkili; Öncelikle bu gibi araştırmalarınız için herkez adına teşekkür ederim. SİZDEN RİCAM IŞIKLAR YATRIM HOLDİNG ORTAKLIGI VE İŞTİRAKLERİ İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA YAPMANIZ VE DÖNEN KİRLİ OYUNLARI BUNUN TAHTAYA YANSIMASINI BİZLER ADINA DİLE GETİRMENİZ İNANINKİ BİRÇOK K.YATIRIMCININ DERDİNİ BU PLATFORMDA ORTAYA ÇIKARMIS OLURSUNUZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.