Ana SayfaPiyasaPınar Su ve Ünye Çimento sorusu---

Pınar Su ve Ünye Çimento sorusu

1 / 2
Pınar Su ve Ünye Çimento sorusu
29 Şubat 2016 - 10:40 www.borsagundem.com

KÂRIN AZALMASI HİSSEYE BASKI YAPIYOR

SORU
- Ünye Çimento temettüsü iyi görünüyor. Ünye için uzun vadede izlenebilir hisselerden demişsiniz. Fakat trend çok zayıf kalmıyor mu? Sadece temettüsü için alınmaz diye düşünüyorum. Ben uzun vadeli yatırımcıyım.

Kamuran Demir 

CEVAP-Firmalarla ilgili değerlendirmeleri takip ederken güncel yorumlara ağırlık vermekte fayda var. Kuşkusuz geçmiş yorumları takip etmek değerlendirmenin isabet gücünü ölçme açısından önemlidir. Daha da önemli olan ise güncel bilgilere göre hareket edebilmektir. Ünye Çimento ile ilgili değerlendirmede bulunurken de bu hususun göz ardı edilmemesi gerekir. Firmayla ilgili 14 Mart 2014 tarihli değerlendirmemizde; uzun vadede elverişli bir yapıya sahip bulunduğu, yönünde bir değerlendirmemiz söz konusu. Fakat arada geçen iki yılı aşkın sürenin ardından firmanın gelirlerin ive kârını düşürdüğünü göz ardı etmeden aynı yorumu yapmak doğru olmayacaktır.

Şirketin 2015 yılsonu bilançosuna göre gelir ve kârlılıkta düşüş yaşadı. 2015’in ilk çeyreğinde görülen gelir ve kârlılıktaki düşüş, yıl içerisinde devam etti ve yılı düşük bir performansla kapatmasına neden oldu. Şirketin mali performansındaki düşüşün hissenin fiyatına da yansıdığı gözleniyor. Zira 2015’in ilk gününde düzeltilmiş verilere göre gördüğü en yüksek seviyesi 4,98 TL’nin ardından kademeli olarak geriledi. Yaşanan düşüşte satışlardaki gerilemenin etkisi bulunuyor. 

Hissenin her ne kadar son bir yılda zaman zaman yukarı yönlü atakları bulunsa da güçlü bir çıkış için gerekli enerjiyi yakalayamadı. Firmanın kârlılığını yükseltebilmesi çıkış için gerekli zeminin de oluşmasına imkan ağlayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)