Ana SayfaPiyasaPiyasada AL-SAT yapan kazanacak---

Piyasada AL-SAT yapan kazanacak

1 / 15
Piyasada AL-SAT yapan kazanacak
09 Aralık 2015 - 13:21 www.borsagundem.com

Piyasalar açısından sıkıntılı bir yıl geride kalıyor. Siyasi belirsizlik ortadan kalkmış olmasına rağmen jeopolitik riskler, FED'in faiz artırım süreci, Çin'de büyüme sorunları gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda borsada volatil hareketlerin devamını bekleyen İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, borsada al-sat yapan yatırımcıların kazanacağını söylüyor. Portföylerde yüzde 60-65 seviyelerinde dolar ve TL faiz tavsiye eden Aral, geri kalan tarafta ise hisse öneriyor.
Türkiye piyasaları açısından 2015, çok da iyi geçmedi. Gelişen ülkeleri destekleyen parasal genişleme sürecinde sona yaklaşılması, 1 Kasım seçimine kadar olan süreçte yaşanan siyasi belirsizlikler, jeopolitik riskler, Çin kaynaklı büyüme endişeleri derken halkaya Rusya krizi de eklendi. 1 Kasım seçimi sonrasında kısa vadede bir rahatlama ve ralli olmasına rağmen sonrasında ekonomi yönetimine yönelik belirsizlik ve Rus savaş uçağının sınır ihlali nedeniyle 24 Kasım tarihinde düşürülmesi, piyasalarda volatiliteyi tekrar artırdı. 16-17 Aralık ABD Merkez Bankası'nın (FED) toplantısında faiz artırım sürecinin başlaması beklentisi de ayrıca yakından izleniyor.


İşte böyle kritik bir döneme girerken piyasalardaki beklentileri ve yatırım stratejilerini Capital Dergisi'nden Talip Yılmaz İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral ile konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faiz,arsa,ev en garanti olanı artık.10 Aralık 2015 13:48

    sat bir daha da uğrama kazançlı olabilir artık kağıtlarda.

  • G.Deniz Şentürk09 Aralık 2015 14:11

    Piyasalarda al-sat yapan kazanır diye birşey yok, tam tersine al-sat yapanlardan aracı kurumlar kazanır:)