Ana SayfaPiyasaPiyasada yeni haftanın iki önemli gündem maddesi---

Piyasada yeni haftanın iki önemli gündem maddesi

2 / 4
Piyasada yeni haftanın iki önemli gündem maddesi
30 Nisan 2017 - 11:54 www.borsagundem.com

HENÜZ GÜÇLÜ BİR DÜZELTME İŞARETİ ALINABİLMİŞ DEĞİL

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ 

BIST 

Endeks Nisan ayını günlük, haftalık ve aylık bazdaki en yüksek kapanışı olan 94.655’ten tamamladı. Bundan önce uzun bir süre 87.000-91.500 bandına sıkışan endekste bu kanaldan çıkış ile birlikte 96.000 hedef konuma geçmişti. Geçtiğimiz hafta endeks 95.196’yı görerek bu hedefi büyük oranda gerçekleştirmiş oldu. Bu ay içinde izleyeceğimiz en önemli direncin de bu bölgede oluşmasını bekliyoruz. Teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde, negatif aykırılıklar oluşturmaya başlaması dikkat çekse de henüz güçlü bir düzeltme işareti alınabilmiş değil. Bu nedenle aşağı yönlü pozisyon alımı konusunda aceleci olunmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreçte kısa vadede görümü negatife çevirecek seviye olarak 93.000’i izlerken orta vadede sert bir düzeltme başlangıcından bahsedebilmek için de 91.500 altında kapanış görmek gerektiğini düşünüyoruz. 

Dolar/TL 

TCMB’nin geçtiğimiz hafta piyasanın büyük bir çoğunluğunun beklentisinin aksine geç likidite penceresi faiz oranında 50 baz puanlık artış yaparak sıkı para politikası duruşunu devam ettirmesi, Dolar/TL’nin 3,55’e kadar gerilemesindeki temel etken. Elbette bu süreç içinde yurtdışı piyasaların özellikle de doların TL açısından pozitif olan bu sürece katkı yapmış olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Diğer taraftan tüm bu pozitif atmosfere rağmen Dolar/TL’nin 3,55’teki kritik desteğinin altında kalıcı olamaması tedirginlik yaratıyor. Bu hafta izleyeceğimiz en önemli seviye de 3,55’teki bu destek olacak. Mevcut konjonktür TL’yi desteklemeye devam etse de gündemin ve fiyatlamaların çok hızlı bir şekilde değişebileceği de göz önünde bulundurulmalı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali30 Nisan 2017 14:10

    Haydi dolar 3.30 TL ye. Borsa 103 bine. İş adamları yatırıma.

  • KILIÇ30 Nisan 2017 14:07

    YATIRIM OLARAK HALEN BORSANIN UCUZ OLDUGUNU TAHMİN EDİYORUM ÇÜNKÜ DOLARA VURUNCA OLDUKÇA UCUZ BU SEBEPLE YATIRIMIN YILDIZI BORSA DİYORUM.