Ana SayfaPiyasaPiyasada yılsonu için senaryolar hazırlandı---

Piyasada yılsonu için senaryolar hazırlandı

4 / 16
Piyasada yılsonu için senaryolar hazırlandı
26 Ağustos 2014 - 08:05 www.borsagundem.com

Not kaygıları gündeme girdi 

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından gelen uyarılar kredi notu kaygılarına yol açarken, hükümetten Merkez Bankası’na yönelen faiz indirme çağrılarının neden olduğu bağımsızlık tartışmalarının dış yatırımcı nezdinde yarattığı algı izleniyor. Siyasette ilk kez denenen seçilmiş cumhurbaşkanı sistemi 2015 genel seçimlerine kadar geçecek dönemin nasıl sürdürüleceği noktasında belirsizliğe neden olurken, siyasetin içinde bir Cumhurbaşkanlığı yapacağını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin yeni başkan adayı Ahmet Davutoğlu yönetimdeki siyasetin birbiri ile etkileşimi ve ekonomi yönetiminin yeni kabinede kime teslim edileceği bilinmezliğini koruyor. 

Enflasyonda beklenen gerilemenin yaşanmaması, Irak’a yapılan ihracatın azalması, tüketici kredilerinde artış hızı düşmesine rağmen kısa vadede kredi talebinin mevduat büyümesinin önüne geçmesi de göstergelere yönelik kaygıları artırıyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ky26 Ağustos 2014 18:08

    Felaketbtellahlığı nı bir haftadır yapa yapa, milleti sattırdınız, endex geldi 81000, bankalar uçtu.demekki ters indikatör işletmek gerekir

  • benim tahminim de bu26 Ağustos 2014 13:54

    abd'de faizler 3,olursa,parasal genişleme ekimde biterse,yıl sonu endeks 62.500 olur.