Ana SayfaPiyasaPiyasalara Ramazan bereketi---

Piyasalara Ramazan bereketi

1 / 8
Piyasalara Ramazan bereketi
09 Haziran 2015 - 15:55 www.borsagundem.com

Piyasalarda Ramazan hazırlıkları üç ay önce başladı. Şimdi sıra Ramazan pazarından pay almaya geldi. Gıda sektöründeki şirketler bu dönemde satışlarının bir önceki aya göre yüzde 10-20 oranında artmasını bekliyor...
SEÇİM stresini üzerinden atan piyasalar, yılın ikinci yarısındaki ilk motivasyonunu Ramazan ayı ile buldu. 18 Haziran'a günler kala piyasalar Ramazan coşkusunu yaşamaya başladı. Ramazan ayına yönelik özellikle gıda piyasalarındaki hazırlıklar; matbaadan otellere, yeme içme mekanlarından küçük ev aletlerine kadar birçok sektörde satışları aylar öncesinden hareketlendirdi. Özellikle gıda toptan piyasalarında bu hafta yüksek satışların gerçekleşmesi bekleniyor. Gerek zincir marketlerin gerekse önde gelen gıda üreticileri Ramazan ayım ve bayramı kapsayan 18 Haziran-19 Temmuz ta-rihleri arasında cirolarının mayıs ayına göre yüzde 10-20 arası artacağını tahmin ediyor.

YAZ BEREKETİ
İstanbul'da toptan gıda piyasasının kalbi olan Rami'de asıl hareketin bu hafta başlaması bekleniyor. Genellikle Ramazan'dan 15 gün önce başlayan hareketlilik bu yıl 7 Haziran seçimleri nedeniyle seçim sonrasına ötelenmişti. İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, "Rami piyasası hazırlıklarını tamamladı. 8 Haziran pazartesi gününden itibaren satışların hızlanmasını bekliyoruz. Fabrikaların, catering firmalarının, bakkalların ve marketlerin piyasadan yüksek mal çekmesi bekleniyor" diyor. Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle kahvaltılık türlerine de büyük ilgi bekleyen Karlı, "Ramazan'ın ilk 15 günü hareketlilik sürer. Üçüncü hafta bir duraklama olsa da bayram alışverişinin de etkisiyle son hafta işler yine artar" diye konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)