Ana SayfaPiyasaPiyasalara Ramazan bereketi---

Piyasalara Ramazan bereketi

2 / 8
Piyasalara Ramazan bereketi
09 Haziran 2015 - 15:55 www.borsagundem.com

PAY KAPMA YARIŞI

Ramazan ayında gıdanın tüm alt dallarında büyüme gerçekleşiyor. Pastırmadan süte, margarinden bakliyata her firma Ramazan bereketinden payına düşeni almaya, yaptıkları reklam ve promosyon çalışmalarıyla bu payı artırmaya çalışıyor.
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Başkanı Metin Yurdagül, derneklerinin de ilgi alanına giren tüm gıda ürünlerinde (margarin, hazır çorba, bitki ve meyve çayları) Ramazan hareketliliğinin başladığına dikkat çekiyor. Yurdagül, "Ramazan alışverişleri genellikle 15 gün önce başlıyor ve bayramla birlikte en yüksek seviyeye çıkıyor. Ramazan ayında evlerde misafirler ağırlanıyor, sofralarda yemek çeşitliliği artıyor. Dışarı¬da açık iftarlar dü¬zenleniyor. Tüm bunlar gıda tüketiminin artmasını sağlıyor" diyor.

"SEKTÖR YÜZDE 10 BÜYÜR"

Ramazan'da süt ve süt ürünlerine de ilginin artması kaçınılmaz. Zira geçen yılın aynı döneminde süt ve süt ürünleri sektörü önceki aya göre yüzde 4, bir önceki yıla göre ise yüzde 15 oranında bir büyüme gerçekleştirmişti. Bu yıl da benzer rakamlara ulaşılması bekleniyor.
Yorsan Genel Müdür Vekili Korhan Korel, "Ramazan ayı gıda sektörü için önemli bir ay. Süt ve süt ürünleri de iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Tüketicilerimiz, Ramazan döneminde iftar ve sahurda süt ve süt ürünle¬ri tüketmenin bilincinde. Dolayısıyla bu Ramazan da önceki yıllarda olduğu gibi <hem pazarda hem de kendi satış rakamlarımızda belirgin bir yükseliş olacağını öngörüyoruz. Beklentimiz pazarın en az yüzde 10 büyümesi yönünde. Yorsan olarak pazarın üstünde büyümeyi hedefliyoruz" değerlendirmesini yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)