Ana SayfaPiyasaPiyasalara Ramazan bereketi---

Piyasalara Ramazan bereketi

3 / 8
Piyasalara Ramazan bereketi
09 Haziran 2015 - 15:55 www.borsagundem.com

PASTIRMAYA TALEP GÜÇLÜ

İftar sofralarının vazgeçilmezi pastırma ve sucuk satışlarının da Ramazan ayı boyunca artması bekleniyor. Pastırma ve sucuk üreticisi Polonez'in Genel Müdürü Andaç Günsoy, pastırma, sucuk ve kavurmaya bu dönemde çok ciddi talep geldiğini, hazırlıklarım da bu taleplere cevap verebilecek şekilde yaptıklarını söylüyor. Günsoy, "30 günlük üretim süreci olan pastırma için, aralık ayından itibaren hammadde temini sağlayarak stoklarımızı hazırladık. Ürün portföymüze özel yeni ürünler de ekledik" diyor.
Andaç'a göre, seçimlerin bitmesi, okulların kapanması ile sektörü hareketli günler bekliyor. Günsoy şu değerlendirmeyi yapıyor: "Ramazan ayında şarküteri ürünlerine olan talebin ve satışlarımızın geçen yıllarda olduğu gibi artacağını düşünüyoruz. Özellikle Ramazan ayının ilk 10 günü sektörümüz için oldukça hareketli, ikinci 10 gün ise daha durağan geçmekte. Son haftada ise satışlar tekrar yükselişe geçiyor."

"FİYATLAR DÜŞECEK!.."

Ramazan'da gıda piyasası ve onu destekleyen sektörler hareketlenecek, peki fiyatlar artacak mı? Bilindiği üzere Ramazan ayının en öne çıkan gıda maddeleri hiç kuşkusuz bakliyat gru¬bu ürünleri ve pirinçtir. İftar sofraları¬nın vazgeçilmezleri arasında olan kuru gıdalarda genellikle Ramazan ayında ciddi zamlar olurdu. Bu yıl ise kuru gıdacılar Ramazan ayından önce zam yapılmayacağını açıkladılar.
 Gıda sektörünün önde gelen isimlerinden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, tüketicilere müjdeli haber veriyor. Reis, "Yağışlar bu yıl çok iyiydi. 2015 yılında mahsulün bereketli olmasını bekliyoruz. Bu nedenle Ramazan ayında kuru gıda ürünlerinde zam olmaz. Aksine yüzde. 10'a varan bir düşüş öngörüyoruz. Pirinç, kuru fasulye ve bulgur çeşitlerinde, Ramazan ayının öncesinde fiyatlar inişe geçti. Bu nedenle, Ramazan ayı boyunca, fiyat artışı olmayacaktır. Ayrıca, Ramazan ayına özel kumanyalarda yer alacak Reis ürünlerinde fiyat indirimi yaptık" diyor.
Sektörün diğer önemli markası Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise, Ramazan ayında fiyatlarda bir artış yaşanmasını beklemediklerini, bir zam öngörmediklerini belirtiyor. Erdoğan, bu yıl iklim koşullarının elverişli seyretmesinden ötürü üretimde sıkıntı yaşanmadığını belirterek "Bu nedenle bakliyat ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı beklemiyoruz. Hatta kırmızı mercimek gibi bazı ürünlerde gerileme söz konusu" diyor.
Mehmet Erdoğan, geçmiş yıllarda Ramazan ayı süresince tüketicilerin gıda stoklama eğilimine girdiğini ancak son zamanlarda tüketici alışkanlıklarının da değiştiğini vurguluyor. Erdoğan, tüketicilerin toplu satın alma yerine aralıklarla alıma devam ettiğini belirterek, "Ramazan ayı süresince bakliyat ürünlerimizde yüzde 4 civarında bir indirim uygulayacağız" şeklinde konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)