Ana SayfaPiyasaPiyasalara Ramazan bereketi---

Piyasalara Ramazan bereketi

4 / 8
Piyasalara Ramazan bereketi
09 Haziran 2015 - 15:55 www.borsagundem.com

YEME - İÇME SEKTÖRÜ

Alışveriş merkezleri Ramazan'a özel hareketlilikten pay almak için hazırlık yapıyor. Birçok AVM Ramazan ayı boyunca ziyaretçi sayısını artıran etkinliklere imza atacak. Bunlar arasında kukla ve gölge gösterilerinden konserlere kadar birçok etkinlik listelerde yer alıyor. Rama¬zan yaz aylarına denk geldiği için AVM'lerdeki kapı girişlerinin iftarda ve sonrasında artması bekleniyor.
Oteller de Ramazan bereketinden pay al¬mak için hazırlıklarını hızlandırdı, İstanbul'daki otellerin yüzde 90'ının üye olduğu TUROB (Turistik Otelciler Yatırımcılar ve işletmeciler Birliği) Başkanı Timur Bayındır, otellerin Ramazan ayında konaklamada yaşadıkları eksikliği iftar ve sahur yemekleriyle gidermeye çalışacaklarını söylüyor. Ortadoğu pazarından konaklamalı gelen turistin Ramazan'da azalmasına rağmen iç piyasada iftar ve sahur yemeklerinin artacağını vurgulayan Bayındır, "Otellerin cirolarına Ramazan ayı¬na özel mönüler ve yemekler en az yüzde 10 katkı sağlar" açıklama¬sını yapıyor.

AMBALAJ TALEBİ ARTTI
Matbaa ve ambalaj sektörü de Ramazan bereketinden yararlanıyor. Ramazan'da marketlerin artan İnsert'lerinden, Ramazan'a özel hazırlanan servis kağıtlarına kadar her şey matbaa sektörüne katkı sağlıyor. Gıda ve içecek sektöründeki üretimin artması ve stokların hazırlanması aşamasında ise gıda ambalajı üreten firmaların işleri aylar öncesinden artmaya başlıyor.
Daha çok fast food'a yönelik ambalaj üreten Ekol Ofset'in Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç, "Makarna poşetinden salça tenekesine kadar birçok gıda ambalajı üreten firmalarda Ramazan hazırlıkları birkaç ay önce başladı. Fast food'da ise özellikle nisan ayından itibaren meşrubat ambalajı talebi artıyor. Bu ekime kadar sürüyor. Genelde Ramazan'da fast food yemek düşse de yaza denk geldiği için meşrubat satışları artıyor" diye konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)