Ana SayfaPiyasaPiyasalarda seçim rüzgarı---

Piyasalarda seçim rüzgarı

1 / 4
Piyasalarda seçim rüzgarı
07 Haziran 2015 - 06:54 www.borsagundem.com

Piyasalar haftaya seçim sonuçlarıyla başlayacak. Yeni hükümet nasıl kurulacak? Seçim öncesi olasılıklar üzerinden piyasa belli ölçüde fiyatlama yapmasına rağmen seçim sonuçlarına göre dalgalı seyir görülebilir.
 
Yarın sabah piyasalar seçim sonuçlarıyla haftaya başlayacak. Önümüzdeki hafta açıklanacak ilk çeyrek ekonomik büyüme (GSYH), Nisan cari işlemler datası, dış piyasaların seyri ve Yunanistan kaynaklı gelişmeler gibi diğer gündem konularına bir süreliğine duyarsız kalınacak. Seçim sonrası yeni hükümet nasıl kurulacak? Hangi parti veya partiler hükümette yer alacak? Belirsizlik olmazsa seçim sonuçlarının piyasalar üzerindeki etkisi çok daha kısa süreli olabilir. Diğer yandan yabancı yatırımcıların seçim sonuçları ve yeni hükümete tavırları da önemli olacak. Seçim öncesi olasılıklar üzerinden piyasa belli ölçüde fiyatlama yapmasına rağmen seçim sonuçlarına göre dalgalı seyir görülebilir. Biz de seçim sonuçlarının siyasi tarafından çok piyasa araçlarına olası yansımaları üzerinden bakmak istedik.


Borsada satış baskısı sürüyor

BIST100 Endeksinde, kâr satışlarının ardından görülen tepki çıkışı güç kazanamadı ve satışla karşılaştı. Tepki çıkışlarının direnç noktaları 83.400 ve 84.700 seviyelerinde. Bu seviyelerin geçilmesi durumunda sonraki dirençler 88.000-88.700 olarak görülüyor. Yeni bir çıkış hareketinden söz etmek için 88.700 seviyesinin geçilmesi gerekecek. İlk önemli destekler ise 80.700-80.200 seviyelerinde. Bu seviyelerin üzerinde kalınamaması durumunda 76.700 sonraki destek noktası.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ESKİ BORSACI.07 Haziran 2015 21:10

    Yarın borsamız ne yazıkki tepe taklak olacak zaten hükümet kurulmaz ise işte ozaman dananın kuyruğuda kopacaktır.dikkatli olun derim .dolar yukarı gider hükümet kurulana kadar.doları olan para kazanacaktır.