Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü bu gezilerde---

Piyasaların gözü bu gezilerde

1 / 4
Piyasaların gözü bu gezilerde
14 Mayıs 2017 - 07:54 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

BİST100 Endeksi geçtiğimiz hafta hem yeni bir tarihi zirveyi test etti, hem de son işlem gününü düşüşle kapattı.

Dolar ise haftayı 3,5770 seviyelerinden tamamladı.

Geride bıraktığımız günlere damgasını vuran bir olay da FED üyelerinin yaptığı konuşmalardı. Önemliydi çünkü uzmanlarımızın görüşüne göre Haziran’daki faiz artırım ihtimalini yüzde 59’dan yüzde 97,5’lara taşıdı.

Yüzümüze yeni haftaya dönersek eğer, Borsadaki beklenti dalgalı bir görünüm. Söylenen şu: “Bu hafta herhangi bir gerekçe ile 93.000 altına sarkılacak olursa satışların sertleştiğini görebiliriz…”

Siyasi riskleri şimdilik geride bırakan Avrupa’da hisse senedi endeksindeki yükseliş, global hisse senedi endeksini de yeni zirve seviyesine taşıdı. Piyasa değerleri %9,31 artışla 73 trilyon dolar tutarına ulaştı.

Dolar/TL’ye gelince, geri çekilmelerde 3,55, 3,48 ve 3,53 seviyeleri önemsenen destekler. Peki, yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyeleri ne olacak?

Yeni haftanın veri ajandasında neler yazıyor

Borsagundem.com sordu, 3 uzman konuştu. A1 Capital’den Belgin Maviş, Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan ve Alan Yatırım’dan Eda Önder Öztürk yeni haftanın gündemini anlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAHMİN14 Mayıs 2017 21:43

    ekonomide kocaman balon var.ve bunun sebeplerine dayalı net hata noksan kalemlerini işleniyor.

  • ŞAHİN14 Mayıs 2017 21:39

    türkiyede kara paraya dayalı kayıt dışı ekonomi varsa.bunun tek yolu.ihracat ve ithalata dayalı naylon fatura(hayali ihracat /ithalat ve kara paranın verilere(sisteme) işlenmesi..paranın akıllılarının ise parayı teslim etmesi..devlete