Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü bu gezilerde---

Piyasaların gözü bu gezilerde

3 / 4
Piyasaların gözü bu gezilerde
14 Mayıs 2017 - 07:54 www.borsagundem.com

BORSA VE DOLARDA ETKİLİ OLABİLECEK İKİ ANA ETKEN

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL DİREKTÖR

Geçtiğimiz hafta yeni bir tarihi zirveyi test eden BIST100 endeksinde, haftanın son işlem gününde ABD perakende satış verisi ve ABD TÜFE verisini karşıladık. Beklentilerden yüksek gelen TÜFE verisi sonrasında gerileyen dolar ve buna bağlı olarak satış baskısı ile karşılaşan BIST100 endeksi vardı.

Haftanın son işlem gününde 94.684 puana kadar gerileyen endeks, günü ve haftayı 94.996 seviyesinden tamamladı.

Yeni haftaya başlarken, jeopolitik riskler, devam eden FETÖ soruşturmaları ve Halkbank ile ilgili haberler (Zarrab dosyası, genel müdür yardımcısı ile ilgili haber ve gelişmeler), yurt içi piyasalara yön verebilir. Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ile başlayan yurt dışı temasları 15-16 Mayıs ABD ve 25 Mayıs AB Liderler Zirvesi ile devam edecektir.

Bu temaslarda alınacak olan kararlar ve yansımaları da gerek dolar gerekse BIST100’ün seyrinde etkili olabilecek iki ana etkendir.

Geçtiğimiz hafta, Fed başkanlarının faiz artırımına yönelik ‘şahin’e yakın açıklamalarının yanı sıra konuşmalarını önemsediğimiz New York Başkanı Dudley’in Fed’in bilanço küçültmesine 2017 sonu veya en geç 2018’de başlayabileceğine dair açıklamaları Fed’in Haziran ayındaki toplantıda faiz artırabilme ihtimalini daha da kuvvetlendirmiş gözüküyor.

Bu haftanın veri ajandasına baktığımızda ise, aşağıdaki gelişmeler etkili olacaktır.



Bunun yanı sıra, Moody’s’in 16 Mayıstaki Gelişen Piyasalar Zirvesi ve 17 Mayısta gerçekleşecek 3,6 milyar TL’lik Hazine ödemesi de ajandamızda olacaktır.

Geçtiğimiz haftayı 3,5770 seviyelerinden tamamlayan dolar/TL’de, geri çekilmelerde 3,55 ve 3,5370 seviyeleri önemsediğimiz destekler olurken; yukarı yönlü hareketlenmelerde 3,60-3,6350 direnç seviyelerimiz olacaktır.

1230 dolar/ons seviyesinde olan altın ve 51 doları zorlayan brent petrol de yeni haftanın diğer önemli rehberleri olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAHMİN14 Mayıs 2017 21:43

    ekonomide kocaman balon var.ve bunun sebeplerine dayalı net hata noksan kalemlerini işleniyor.

  • ŞAHİN14 Mayıs 2017 21:39

    türkiyede kara paraya dayalı kayıt dışı ekonomi varsa.bunun tek yolu.ihracat ve ithalata dayalı naylon fatura(hayali ihracat /ithalat ve kara paranın verilere(sisteme) işlenmesi..paranın akıllılarının ise parayı teslim etmesi..devlete