Ana SayfaPiyasaPlastikkart ve Kerevitaş sorusu---

Plastikkart ve Kerevitaş sorusu

1 / 2
Plastikkart ve Kerevitaş sorusu
03 Mart 2017 - 08:45 www.borsagundem.com

ÖNCELİKLE KÂRI ARTMALI

SORU (1) - Plastikkart’ın 2017’de yükselişe geçmesini mümkün görüyor musunuz? 

Kemal

CEVAP-Borsaya 2004 yılında gelen Plastikkart, geçen süre zarfında kayda değer bir artış sergileyemedi. Uzun vadedeki hareketi takip edildiğinde dalgalı bir yatay seyir sergilediğini gözlemekteyiz. Zaman zaman yukarı çıkışları olmakla birlikte bu durum sınırlı kalmakta ve bir süre sonra gelen satışlarla birlikte yerini düşüşe bırakmakta. Hissenin düzeltilmiş verilere göre Ağustos 2002 tarihindeki ilk işlem fiyatı 2,02 TL’ye denk gelirken şimdilerde 2,70 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Mevcut fiyat her ne kadar halka arz rakamının üzerinde bulunsa da arada geçen yaklaşık 15 yıllık zaman dilimi göz önüne alındığında gelinen seviyenin yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. 

Hissenin performansının zayıf kalmasında şirketin büyüyen bir kârlılığa sahip olamamasının etkisi hissediliyor. Son beş yıldaki mali yapısına bakıldığında benzer rutinde giden bir kârlılık söz konusu. Son açıklanan 2016 yıl sonu kârında yüzde 80,61 artış gözlense de şirketin ticari hacmi karşısında elde edilen kârın yetersiz kaldığı gözleniyor. 17,05 olan fiyat kazanç oranı da bu durumu tespit eder nitelikte. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin fiyat kazanç ortalaması ise 12,82 seviyesinde bulunuyor.

Halihazırda yatay seyirde devam eden iniş çıkışların ötesinde istikrarlı bir çıkış yaşanabilmesi için şirketin gelir ve kârlılıkta daha güçlü bir performans sergileyebilmesi şart.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aynen03 Mart 2017 11:47

    genel kurul bu ay içinde yapılacağı kapa yapıştırıldı...TÜM MEMSA HİSSESİ BULUNAN KY.LAR HAKKINI SAVUNMAK İÇİN MOBİL İMZA-E/İMZA YADABİZZAT GENEL KURULA KATILARAK HAKKINI SAVUNACAK ŞEKİLDE MADDELERİ OYLASIN...sonra ağlamayın...hissenetanalizde bir organizasyon var isteyen gözatabilir...özellikle 8. madde bizim için çok önemli...