Ana SayfaPiyasaPolisan Holding ve TGS Dış Ticaret sorusu---

Polisan Holding ve TGS Dış Ticaret sorusu

1 / 2
Polisan Holding ve TGS Dış Ticaret sorusu
11 Ocak 2017 - 10:56 www.borsagundem.com

JAPONLARLA ORTAKLIK HİSSEYİ YÜKSELTTİ

SORU (1) -  Polho’nun Japon Kassai ile ortaklığının 2017 içinde bu kağıdın alınabilirliği kârlılığı hakkında tavsiyeniz ne olur? 

Tamer Yeni

CEVAP - Mayıs 2012’de borsaya gelen Polisan Holding, uzun bir süre yatay hareket ettikten sonra özellikle Nisan 2016’dan itibaren kayda değer bir performans sergiledi ve ciddi bir tırmanış sergiledi. Hisse, yıl içinde düzeltilmiş verilere göre 15 Şubat 2016 günü en düşük 1,95 TL’yi görürken yaşanan çıkışın ardından 10 Ocak 2017 günü kapanışını 7,07 TL’den gerçekleştirdi. Hisse halihazırda zirve seviyelerinde bulunuyor. 

Hissenin bu denli yükselmesinde Polisan Holding’in yüzde 100 iştiraki Polisan Boya’nın yüzde 50’sinin Japonya'nın önemli boya üreticisi Kansai Paint’e devriyle ilgisi bulunuyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde özellikle nisan ayında çıkışa geçtiğini gözlemlerken Polisan Boya’ya ait payların satışıyla ilgili görüşmelerin mayıs ayında netlik kazandığını görmekteyiz. Sonrasında da hissedeki çıkış ivmesini yükselterek sürdüğü görüldü. Bu itibarla Japon firma ile gerçekleştirilen ortaklığın hissenin fiyatına yansıdığı anlaşılıyor. Satışa ilişkin Rekabet Kurumunun onayının ardından hisse devri 21 Aralık 2016 tarihinde tamamlandı. Polisan Boya’nın yüzde 50 payının devri kısmen sermaye artırımı kısmen de nakit karşılığı gerçekleştirildi. Polisan Boya’nın gerçekleştirilen sermaye artırımı sırasında Polisan Holding rüçhan hakkı Kansai Paint tarafından 45 milyon dolar ile kullanıldı. Ayıca alıcı firma Polisan Holding'e de 68,5 milyon dolar ödemede bulundu. Hisse devriyle birlikte iştirakin unvanı da Polisan Kansai Boya olarak değiştirildi.

Polisan Holding’e ait hissenin bundan sonra da yükselişe devam edebilmesi için dokuz aylık dönemde yakalanan gelir ve kârlılıktaki artış devam etmesi önemli. Aksi takdirde hissede kâr satışlarının geldiğini görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)