Ana SayfaGündemPolise tam destek! Trump itirazlara rağmen Kenosha'da---

Polise tam destek! Trump itirazlara rağmen Kenosha'da

7 / 9
Polise tam destek! Trump itirazlara rağmen Kenosha'da
02 Eylül 2020 - 06:46 www.borsagundem.com

VURULAN TRUMP DESTEKÇİSİ PATRIOT PRAYER ŞAPKASI TAKIYORDU


Portland’daki olaylarda gündeme gelen Patriot Prayer (Vatansever Duacı) grubu ise uzun süredir Portland gibi kentlerde yürüyüş ve miting düzenleyen aşırı sağcı bir grup olarak tanımlanıyor.

Bu grup siyasi rakiplerine karşı sık sık şiddete başvuran bir grup olarak niteleniyor. 

Portland’da yaşanan olaya ilişkin görüntülerde, vurularak ölen Danielson’ın Patriot Prayer arması taşıyan bir şapka taktığı görülüyor. Merkezi Portland’da olan bu grup kendisini ifade özgürlüğü ve hükümet müdahalesine karşı çıkan bir grup olarak tanımlıyor. 

Patriot Prayer adlı grubun Donald Trump’a destek veren mitingler ve ağırlıklı olarak liberal eğilimli bölgelerde aşırı sağcı protestolar düzenlediği biliniyor. 

Beyazların üstünlüğünü savunan Proud Boys (Gururlu Çocuklar) gibi grupların Patriot Prayer’ın düzenlediği mitinglere katıldığı belirtiliyor. 

Portland’da yaşanan olay sırasında cep telefonuyla çekilen bir görüntüde, hem Danielson hem de kendisine saldıran kişi karanlık bir caddede görülüyor. En az üç el silah sesi duyuluyor. Daha sonra da Danielson’ın yere düştüğü ve arkadaşı Chandler Pappas’ın “Jay, Jay” diye bağırdığı duyuluyor. 

Arkadaşı Pappas, Danielson’ı “İyi bir insandı. Anlamsız şekilde yok yere öldürüldü. Yalnızca onlardan farklı düşündüğü için öldürüldü. İnançlı bir Hıristiyandı. Muhafazakardı” sözleriyle anlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)