Ana SayfaGündemPolise tam destek! Trump itirazlara rağmen Kenosha'da---

Polise tam destek! Trump itirazlara rağmen Kenosha'da

8 / 9
Polise tam destek! Trump itirazlara rağmen Kenosha'da
02 Eylül 2020 - 06:46 www.borsagundem.com

Oregon valisinin güvenlik planına şeriflerden tepki


Yaklaşık 100 gündür gösteriler ve şiddet döngüsüyle sarsılan Oregon eyaletinin Demokrat Valisi Kate Brown, en son yaşanan olayın ardından bölge ilçelerden şerif yardımcıları ve güvenlik güçlerinin geçici olarak görevlendirilmesi planını gündeme getirmişti. 

Ancak güvenlik yetkilileri kentteki şiddet döngüsünü sonlandıramayacağını savunarak planı sert bir dille eleştirdi. İki ilçede görevli şerifler ise Portland’a güvenlik güçlerini göndermeyeceklerini belirtti. 

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, Portland kentinde bir işyerinin soyulduğu ve yerleşimin olduğu bir binanın ateşe verildiği bir olay daha yaşandı. Güvenlik güçleri olaylar sırasında 19 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Şerifler, Portland’ın yeni seçilen bölge savcısının şiddet içermeyen düşük seviyeli suçlardan dolayı gözaltına alınan göstericilere yönelik yüzlerce suçlamayı düşürmesi sebebiyle bölgeye daha fazla sayıda güvenlik gücü gönderilmesinin işe yaramayacağını savundu. 

Clackamas County Şerifi Craig Roberts, “Her gece gözaltına alınan suçlular ertesi gün mahkeme tarafından serbest bırakılıyor ve haklarında herhangi bir suçlama da olmuyor. Bir sonraki gece yine hem güvenlik güçlerinin hem de toplumun hayatını tehlikeye atarak yeniden sokaklara çıkıyorlar. Ceza yargılama sisteminin üzerine düşeni yapması ve suç işleyenlerin hesap vermesinin sağlanması gerekiyor” dedi. 

Vali Brown’un planına şeriflerin sıcak bakmaması, Trump destekçisi Aaron J. Danielson’ın vurularak öldürülmesinin ardından bölgede olayları yatıştırma çalışmalarında sorumluluğun eyalet ve kent polisinde olduğu anlamına geliyor. 

39 yaşındaki Danielson, göstericilerin kenti karavanla dolaşan Trump destekçileriyle çatıştığı Cumartesi gecesi göğsünden vurulmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)