Ana SayfaPiyasaUzmanlardan portföy önerisi---

Uzmanlardan portföy önerisi

3 / 9
Uzmanlardan portföy önerisi
02 Nisan 2018 - 12:39 www.borsagundem.com

4 TL'NİN ÜSTÜ OLUR MU?

Dolar/TL için 3,90-4,00 aralığını öngören Yatırım Finansman Genel Müdürü Ömer Eryılmaz, TCMB faiz artırımı konusunda esneklik sinyali verirse, burada bir revizyonun olmayacağını söylüyor. Eryılmaz, ancak olumsuz bir veri gelmesi durumunda TCMB'den tepki gecikirse, kur beklentisini yukarı yönlü revize etmek durumda kalacaklarını İfade ediyor.

Garanti Yatırım'dan Zeki Şen, dolar/TL kurunun pozisyon ayarlamalarının etkisiyle TL özelinde görülen hareketin küresel eğilimle birleşmesi neticesinde aşırı seviyelere ulaştığını düşünüyor. Şen, kurun bir süre 3,80-3,90 aralığında hareket edeceğini tahmin ediyor.

BORSADA YENİ HEDEFLER

Son dönemde yurtiçinde enflasyonda gözlenen katılık, cari dengedeki bozulma, not indirimi ve jeopolitik riskler kaynaklı gelişmeler ile yurtdışında FED ve ABD kaynaklı gelişmeler, küresel borsalardaki oynaklığı artırdı. Bu gelişmeler BİST endeksi üzerinde de kısa vadede aşağı yönlü baskı kurdu. Kurda yaşanan yükselişlerle dolar bazında iskontonun artmasına rağmen endeks 120.000'lerden 115.000 desteğine indi. Bundan sonrası için uzmanların ilk yarı tahminlerinde 115.000-125.000aralığı öne çıkıyor.

Metin Ayışık, "Enflasyondaki olumlu baz etkisinin yaz aylarına doğru azalacak olması ile mayıs ayında beklenen halka arzlar dikkate alındığında, kısa vadede endeks üzerindeki baskının devam etmesi beklenebilir" diyor. Ayışık, bu gerekçelerle BİST-100 Endeksi'nin ilk yarının sonunda 110.000-120.000 civarında olacağını düşünüyor.

Küresel volatiliteyle birlikte yurtiçinde yükselen faizlere ve yılın ilk yarısında halka arz trafiğinin artacağı beklentisine dikkat çeken Zeki Şen, BİST'in bu aşamada gelişmekte olan piyasalara göre zayıf performans sergilediğini söylüyor. Şen, küresel tarafta iyimserliğin arttığı ortamda yılın ilk yarısında BİST-100 açısından 120.000-125.000 bölgesinin direnç olarak ön planda olacağı görüşünü taşıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)