Ana SayfaPiyasaUzmanlardan portföy önerisi---

Uzmanlardan portföy önerisi

4 / 9
Uzmanlardan portföy önerisi
02 Nisan 2018 - 12:39 www.borsagundem.com

TEŞVİKİN ETKİSİ

Dalgalı seyirde yükselişlerde değil düşüşlerde alım yapılmasını ve ikinci yarı beklentisi tatminkar hisselerin tercih edilmesini tavsiye eden Deniz Portföy Genel Müdürü Fatih Arabacıoğlu, perakende, holding ve otomotiv hisselerine dikkat çekiyor. Arabacıoğlu, aşağı hareketlerde ise ucuzlukları nedeniyle bankaların defansif kalabileceğini söylüyor.

FAİZDE NE BEKLENİYOR?

Gösterge tahvil faizinde enflasyondaki katılık, cari işlemler açığındaki artış, yabancının satışı, Libor faizlerindeki yükseliş, bu yıl yüzde 13,50-14,30 bandında salınım yapılmasına neden oldu. Mart ayı PPK toplantısında, çekirdek enflasyon göstergelerinin yüksek seyretmesi ve enflasyon görünümündeki bozulmaya dikkat çekildi ve gerekirse daha fazla faiz artışına gidebileceği sinyali verildi. Buna paralel olarak Merkez Bankası'nın TL'de kısa sürede yaşanan değer kaybının ardından faiz artırımına gidebileceği beklentileri arttı. Kurda yaşanabilecek kayıplar devam ederse mayıs ayında bu olasılık göz ardı edilmiyor. Sonuçta iki yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 14 seviyesinin üzerine çıktı. Uzmanların yılın ilk yarısı için gösterge faiz beklentilerine bakıldığında ağırlık yüzde 13-14 aralığında bulunuyor.

Garanti Yatırım'dan Zeki Şen, tahvil piyasasındaki satış baskısının son günlerde yerini görece olumlu bir seyre bıraktığını söylüyor. Hazine'nin düzenlediği ihalelere güçlü talep gelirken ihalelerin ardından yabancı yatırımcıların özellikle uzun vadeli tahvillere alım ilgisine dikkat çeken Şen, "Son haftalarda görülen çıkışların ardından yabancı yatırımcıların tahvilleri mevcut seviyelerde cazip bulmaya başladığına işaret eden bu gelişmeyi yapıcı buluyoruz" diyor. Merkez Bankası'nın 16-23 Mart haftasına yönelik yabancı işlemleri verisi de yabancıların alıma geçtiğini gösteriyor. Bu dönemde hisse tarafında 25 milyon dolar, DİBS'de ise 234 milyon dolar net alış gözlendi.

ALTIN GÜCÜNÜ KORUYOR

Altın da son dönemde dikkat çeken yatırım araçları arasında yer alıyor. Hem yatırım fonları hem de BES fonları tarafında altına dayalı olanlar mart ayında yüzde 5'in üzerinde getirileriyle dikkat çekti. 2018'de dört faiz artırımına gidebileceğine yönelik fiyatlamalara karşılık FED'in mart toplantısında bu yönde bir sinyal vermemesi ve FED Başkanı Powell'ın gümrük vergilerine ilişkin açıklamalarının ticaret savaşları konusundaki endişeleri artıracak yönde olması altına talebi yükseltti. Son günlerde bir düzeltme yaşansa da ons altın 1.300 dolar/ons seviyesinin üzerinde seyrediyor. Gram tarafında 170 TL'nin üstü test edilse de ons ve dolar tarafındaki düzeltme gram fiyatını da 170 TL'nin altına çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)