Ana SayfaHisse Öneri ListesiProfesyonellerin önerdiği 30 hisse---

Profesyonellerin önerdiği 30 hisse

3 / 9
Profesyonellerin önerdiği 30 hisse
04 Ocak 2016 - 11:52 www.borsagundem.com

"TÜPRAŞ, PETKİM, PEGASUS, TOFAŞ"

"2016'da yeni bir hikâye yok. Temel risklere karşı, karlılık ile ucuzluk anlamında önemli bir motivasyon var" diyen Global Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökhan Özer, " BIST-100 için hedef seviyemiz 92.00" diyor. Hisse bazında ise şu değerlendirmeyi yapıyor: "Tüpraş'ın rafineri yatırımı sona erdi. Yıl içerisinde tam yıl etkisi ile birlikte geçen yıllarda ödenmeyen temettü beklentisi olacak. Petrokimya sektöründe Petkim'in, düşen petrol fiyatlarından olumlu etkilenmesi ile yüksek kar marjlarım sürdürmesini bekliyoruz. Pegasus ağırlıklı olmak üzere Türk Hava Yolları'nın da olduğu ulaştırma sektörü bizim için önemli. Sabiha Gökçen'in büyüme hızı, Atatürk Havalimanı'na göre daha fazla artması ile birlikte Pegasus'un parite ve petrol kontratlarını yenilemesi, THY'ye karşı üstünlük oluşturabilir. THY'de ucuz petrol fiyatları ile Rusya etkisi nedeniyle aşırı satımda olduğu için portföyde ilave tercih edilebilir.
ECB'nin iki yıl daha destekleyici konumunu sürdürmesi AB'nin büyümesine katkı sağlayacak. Bu noktada ihracat ağırlıklı çalışan Tofaş Otomotiv öne çıkacaktır. Özellikle Aegea modelinin Avrupa'ya ihracat ağırlıklı üretim yapması önemli. Aegea'nm farklı motor seçenekleri ile stationwagon ve hatchback modelleri ile 2016'da diğer otomotiv şirketlerine göre ön plana çıkmasını bekliyoruz. 2016 büyüme iç talep ağırlıklı olacaktır ve Arçelik uzun vadeli hammadde kontratlarını yenilemesi ve düşük betası ile portföylerde yer alabilir."
Asgari ücretin 1.300 TL olması ve emekli maaşlarına yapılan zammın perakende sektörünü olumlu yönde etkileyebileceğini de dile getiren Özer, "Bu nedenle operasyonel marjlarında hızlı toparlanma olan ve yüksek enflasyondan olumlu etkilenen Migros tercih edilebilir. TCMB'nin üst koridoru da indirecek olması, fonlama maliyetini düşürücü adımların sinyalleri ile BDDK'nın sermaye yeterliliği için karşılık oranlarını düşürmesi ile birlikte bankacılık sektörü bu sene karlılığım yüzde 15 üzerinde artırabilir. Yatırımcılar kendi risk çerçevesinde bankacılık hisselerinde hiç pozisyon almayabilir ya da risk alma kapasitesi içerisinde portföylerine birkaç tane ekleyebilirler" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • profesyonel mi kaldı???05 Ocak 2016 13:27

    çoluk çocuk 90.000'lerden aldı hammal oldu.kanımca hedef ilk 65.000

  • mt04 Ocak 2016 21:57

    Bu profesyoneller Dalton kardeşler mi? Bu ne kadar öngörüsüz bir öngörü.

  • jhıoboıv04 Ocak 2016 21:12

    pegasuz demısınızde kagıta asagıyonlu rallıvar halkaarzdan asgıda

  • kardemirix04 Ocak 2016 13:02

    hani kardemir d yılsonu 2 tl demiştiniz akyatırım.ray ilhaleleri ,hızlı tren ,vagon,araba jantı ereğlimi üretiyor .hayır kardemir .meclise bugün bir önerge sunuldu demir çelik sektörü hakkında..suudilerle 613 milyar doalr yatırım anlaşması yapıldı ve bunun 140 milyar doları alt yapı ve metro,hızlı tren gibi yatırımlar.bunalrı sokaktaki adamlar bile bilirken ekonomistler ne kadar aşağı düşerse o akdar iyi en azından alırız ziyniyeti var.yazıklar olsun...